21 Şubat 2017 13:20

Ana Gıda hisselerinin ABD'li şirkete devredildi

Komili ve Kırlangıç zeytinyağı markasının üreten gıda şirketinin yüzde 55.25 hisseleri Amerikalı şirkete satıldı.

Paylaş

Komili ve Kırlangıç gibi zeytinyağı markaların üreticisi Ana Gıda'nın yüzde 55.25’lik çoğunluk hisseleri dünyanın en büyük bitkisel yağ üreticilerinden ABD merkezli Koninklijke Bunge B.V.'ye 55.62 milyon liraya satıldı.

Ana Gıda'nın sahibi Anadolu Endüstri Holding'den yapılan açıklamada, "Bağlı ortaklığımız Anadolu Endüstri Holding A.Ş.'nin (AEH) Ana Gıda İhtiyaç Maddeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş (Ana Gıda) şirketinde sahip olduğu yüzde 55.25 hisselerinin Koninklijke Bunge B.V.'ye satış işlemleri bugün tamamlanmış olup, toplam 55.62 milyon lira tutarındaki satış bedeli nakden tahsil edilmiştir. Mevcut durum itibariyle Anadolu Endüstri Holding'in Ana Gıda'da herhangi bir hissesi kalmamıştır" denildi.

Ana Gıda şirketinin çoğunluk hisselerini satılan alan Bunge, 1818 yılında tahıl ticareti yapmak üzere Amsterdam/Hollanda'da kuruldu. Şirketin büyümesi ve faaliyet alanının genişlemesi ile birlikte 1856'da şirket merkezi Anwers/Belçika'ya, 20 yüzyılda Güney Amerika'ya ve 1999 yılında da New York'a taşındı.

Uluslararası düzeyde faaliyet gösteren Bunge'nin 4 kıtada, 32 ülkede, 25 binden fazla çalışanı, 400'den fazla fabrika, depo, alım merkezi bulunuyor. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yıkımı durdurmak için 'Evet'  pankartı astı

SONRAKİ HABER

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a 5 ay hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...