21 Şubat 2017 12:32

Dersim’de ‘hayır’ platformu kuruldu

Anayasa değişikliği referandumu öncesi Dersim'de de 'Hayır' platformu kuruldu. Yapılan açıklamada ‘Hayır’ı örgütlemeye çağırıyoruz' denildi.

Paylaş

Dersim’de referandumda ‘hayır’ platformu kuruldu. Platform adına açıklama yapan görevden alınan Dersim Belediyesi Eş Başkan Yardımcısı Hüseyin Tunç, “Tek adam, tek parti rejimine ‘hayır’ diyoruz” dedi.

Yapılmak istenen anayasa değişikliği ile Türkiye’de demokrasi mücadelesinin biriktirdiği kazanımlardan eser kalmayacağını belirten Tunç, “Ülkenin geleceği bir kişinin insafına bırakılmak isteniyor. Böyle bir rejimde kişilerin, toplumsal sınıf ve grupların, halkların hiçbir güvencesi olmayacaktır. Konut dokunulmazlığı, özel yaşamın gizliliği olmayacağı gibi söz, basın, düşünce ve ifade özgürlüğü, grev hakkı, örgütlenme hakkı başta olmak üzere her türlü hak arayışı engellenecek ya da bir KHK ile tümden ortadan kaldırılabilecektir. İşçiler çalışma statüsü ve koşullarının değiştirilmesi, iş güvencesi için talepte bulunamaz hale getirilirken, çevreye ve yaşam alanlarının yağma ve talanına karşı itiraz edilemeyecektir. Munzur vadisine yapılmak istenen barajların bu dönemde bir kez daha gündeme getirilmesi tesadüfi değildir” dedi.

‘SAVAŞA HAYIR, İÇERDE BARIŞ, DIŞARDA BARIŞ’

Dersim’de güçlü bir ‘hayır’ çalışması yürüteceklerini ifade eden Tunç, “Kürt sorununu eşit haklar temelinde demokratik çözüme kavuşturulması için tek adam tek parti anayasasına ‘hayır’. Kürt yerleşim yerlerini yakıp yıkan Kürt halkına hakaret eden, başta eş genel başkanlar olmak üzere belediye eş başkanları binlerce demokratik siyasetçiyi zindana atan ve mahkeme salonunda süründüren, onlarca belediyeyi kayyımlarla gasp eden, kadın özgürlük mücadelesinin kazanımlarını yok etmeye yönelenlere dur demek için, ‘hayır’ diyoruz. Halkın kutsalı olan mezarlıkları tahrip eden zihniyete karşı dur demektir ‘hayır’, Munzur’da barajlara doğa katliamına dur demek için ‘hayır’ demeliyiz” dedi.

‘TEK ADAM TEK PARTİ REJİMİ ANAYASASINA HAYIR!’

Yapılacak değişiklikle inanç grupları üzerindeki baskıların artacağını kaydeden Tunç, “ Toplumun mezhepçi temelde kutuplaştırılma süreci pervasızlık boyutlarında sürecektir.

Kadınların cinsiyet eşitliği için talepleri görmezden gelinirken, kadını evin dört duvarı arasına hapsetmeye yönelik yeni düzenlemeler sürecektir. Örneğin, toplumsal baskısıyla geri çekilen, kadın ve çocuk istismarına cevaz veren ‘tecavüz yasası’nın ilk fırsatta yeniden gündeme getirilmesi şaşırtıcı olmayacaktır. AKP hükümetinin 15 yıllık pratiği buna işaret etmektedir.

Parasız, bilimsel, laik ve demokratik eğitim için ‘Tek adam tek parti rejimi anayasasına hayır’ dedi.

‘HAYIR UMUDU VE GELECEĞİ KAZANDIRIR’

‘Hayır’ın umudu ve geleceği kazandıracağını ifade eden Tunç, “Bizler Dersim emek demokrasi güç birliği olarak; işçileri, emekçileri, sendikaları, meslek ve kitle örgütlerini, kadın, gençlik ve çevre örgütlerini, inanç gruplarını geleceğimizi, kimliğimizi inancımızı ve coğrafyamıza sahip çıkmak için olabilir her noktada ve düzeyde ‘hayır’ için güçlerini birleştirmeye ve ‘hayır’ ı örgütlenmeye çağırıyoruz” dedi. (Dersim/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

En fazla daire İstanbul’da

SONRAKİ HABER

Acıbadem inşaatında direniş kazanım getirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa