14 Haziran 2012 16:23

DİHA Muhabiri Gündüz ile birlikte 4 kişi serbest bırakıldı

Hakkari'de gözaltına alınan 16 kişiden aralarında DİHA muhabiri Hamza Gündüz'ün de bulunduğu 4 kişi savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 12 kişi ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.Hakkari'de 11 Haziran'da düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 16 kişiden aralarında Dicle Haber Ajansı (DİHA)

DİHA Muhabiri Gündüz ile birlikte 4 kişi serbest bırakıldı
Paylaş

Hakkari'de gözaltına alınan 16 kişiden aralarında DİHA muhabiri Hamza Gündüz'ün de bulunduğu 4 kişi savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 12 kişi ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Hakkari'de 11 Haziran'da düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınan 16 kişiden aralarında Dicle Haber Ajansı (DİHA) Hakkari muhabiri Hamza Gündüz'ün de bulunduğu 4 kişi savcılıktaki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Savcılıkta akşam saatlerine kadar ifade işlemleri süren 16 kişiden Elif Yayan, DİHA muhabiri Hamza Gündüz, MEYA-DER Yöneticisi Kamil Yaşar ve İHD Hakkari Şube Sekreteri Sait Çağlayan serbest bırakıldı.

BDP İl Başkan Yardımcısı Sait Gezer, BDP il yöneticileri Lokman Abi, Şükrü Taşma, Belediye Meclis üyeleri Lokman Pala ile Şaban Alkan, İl Genel Meclis üyesi Ahmet Korkmaz, BDP Kadın Meclisi üyeleri Medine Duran ile BDP üyeleri İsmet Çetinkaya, Necman Öner, Daveti Tan, Cemil Akış ile Hekim Kaya ise "Örgüt üyesi olmak iddiasıyla tutuklama talebiyle Van Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği'ne sevk edildi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tabanda birlik olmadan TİS’te pazarlık olmaz

SONRAKİ HABER

ÇÜ'de yolsuzluk operasyonu: 15 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...