21 Şubat 2017 11:10

İhraçlar Sultangazi’de protesto edildi

Sultangazi’de Eğitim Sen’in çağrısıyla bir araya gelen öğretmen ve öğrenciler, on binlerce kamu emekçisinin KHK’lerle ihraç edilmesini protesto etti.

Paylaş

OHAL kapsamında yayımlanan KHK’lar ile binlerce kamu emekçisinin ihraç edilmesi, Sultangazi Yunusemre Mahallesi’nde bulunan Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi önünde protesto edildi. Eğitim Sen İstanbul 4 Nolu Şube’nin çağrısıyla yapılan açıklamaya çevredeki okullardan çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

Gazi Mesleki Teknik Anadolu lisesi öğrencileri kendi hazırladıkları pankartla öğretmenleri Özlem Karataş’a “Yalnız değilsin!” mesajı verdi.

Eğitim Sen 4 Nolu Şube Başkanı İzzet İldeş konuşmasında OHAL kapsamında yayınlanan KHK’lerın haksız ve keyfi uygulamalar olduğunu, bu haksızlıklara karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini söyledi.

AÇIKLAMAYI İHRAÇ EDİLEN ÖĞRETMEN YAPTI

Ardından Gazi Mesleki Teknik Anadolu Lisesindeki görevinden uzaklaştırılan Özlem Karataş söz aldı. Sendikanın açıklamasını paylaşan Karataş, OHAL’in ilanından itibaren 33 bin 55 eğitim emekçisi ve 4 bin 811 bilim insanının işi, emeği, çalışma hakkının gasp edildiğini, eğitimin ve ülkenin geleceğine yönelik zorbaca ve hukuk dışı adımlar atıldığını söyledi. Karataş, “Siyasi iktidarın yıllardır eğitimin dinselleştirilmesi ve ticarileştirilmesine karşı direnen, laik bilimsel eğitimi savunan, emek barış ve demokrasi mücadelesi yürüten eğitim ve bilim emekçilerinden intikam alırcasına hareket etmesi kabul edilemez” dedi.

Eğitim emekçilerinin ihraçlarla, baskı ve tehditlerle susmayacağını söyleyen Karataş, “Eğitimin iktidarın dünya görüşü doğrultusunda biçimlendirilmesine okullarımızın ve üniversitelerimizin iktidarın arka bahçesi haline getirilmesine asla izin vermeyecek mücadelemizi bulunduğumuz her alanda sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.(İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Bölge Örgütü: Tek adam iktidarı, tek dili dayatıyor

SONRAKİ HABER

Hukuka uygunsa köylülerle görüşmeye izin verilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...