Özdemir Aktan alkışlarla uğurlandı: Hekimlik ihraç edilemez

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki görevinden ihraç edilen Prof. Dr. Özdemir Aktan, hastaneden alkışlarla uğurlandı.

21 Şubat 2017 10:35
Paylaş

“Hekimlik ihraç edilemez” sloganıyla Aktan’ın görev yaptığı hastanede bir araya gelen öğrencileri, çalışma arkadaşları ve kitle örgütleri, Aktan için önce odasında veda töreni düzenledi. Daha sonra TOMA ve çevik kuvvet polislerince ablukaya alınan hastane bahçesinde açıklama yapıldı. 

Uğurlamaya, TTB Merkez Konsey Başkanı Raşit Tükel, Kocaeli Üniversitesi’nden ihraç edilen akademisyen Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, EMEP MYK üyesi Levent Tüzel, Deri-Teks Tuzla Şube Başkanı Musa Selvi ve şube yöneticileri ile Eğitim Sen üyeleri katıldı. 

Burada konuşan Özdemir Aktan, “Hiçbir suçum olmadığı halde görevimden ihraç edildim. Neden gönderildiğimi de bilmiyorum. Oysaki ben 11 senedir Marmara Üniversitesi’nde hizmet veriyorum. Bir sürü öğrenci yetiştirdim. Benim buradan gitmemle hastane çok fazla bir şey  kaybetmeyecek. Çünkü eksikliğimi arkadaşlarım tamamlayacak. Ama üniversite çok şey kaybedecek. Ben geri dönmek üzere gidiyorum. Öğrencilerimi, arkadaşlarımı, hocalarımı özleyeceğim” dedi.

Raşit Tükel de, ihraçların cadı avına dönüştüğünü söyledi. Özdemir Aktan’ın hukuksuzca görevinden ihraç edildiğini söyleyen Tükel, “Onu geri dönmek üzere uğurluyoruz” dedi. 

Aktan İstanbul Tabip Odası ve TTB Başkanlığı görevini yürütmüştü. (İstanbul/EVRENSEL)


 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

'Evet dersek, bir kişi hazinenin anahtarına da sahip olacak'

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Senin çocuğun niye el Bab'a gitmiyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...