21 Şubat 2017 10:25

İhraç edilen öğretmenler için okul önündeki açıklamaya TOMA

Avcılar’da ihraç edilen öğretmenler için velilerle yapılan açıklamaya TOMA ve bir otobüs dolusu çevik kuvvet getirildi, veliler tepki gösterdi.

Paylaş

İhraç edilen sınıf öğretmenleri için Avcılar Mehmetçik İlköğretim Okulu önünde yapılacak eylem öncesi TOMA ve bir otobüs dolusu çevik kuvvet getirildi. Veliler ise duruma tepki gösterdi.

Eğitim Sen İstanbul 7 No'lu Şubesi, 686 sayılı KHK ile ihraç edilen sınıf öğretmenleri Evrim Çam ve Umut Alakuş için Avcılar Mehmetçik İlköğretim Okulu önünde eylem yaptı. Velilerin ve öğrencilerin de katıldığı eylemde, "Haksız hukuksuz ihraçlara hayır. Geri döneceğiz" pankartı açıldı. Açıklama öncesi ilkokul önüne TOMA konuşlandırıldı, bir otobüs dolusu çevik kuvvet ve sivil polis getirildi. Veliler ise duruma, "Bunlar öğretmen, eğitimci.  Okulda sevilen öğretmenler. Bir ilkokul önüne TOMA getirilir mi? Çocuklar hocalarından ayrıldığı için zaten çok mutsuzlar. Buradaki TOMA ve polisleri görünce korktular.  Yazık bunlar eğitimci" diye tepki gösterdi.

"İŞİMİZİ, EKMEĞİMİZİ GERİ ALACAĞIZ'

Okul önünde yapılan açıklamada konuşan ihraç edilen sınıf öğretmeni Evrim Çam şunları söyledi: "Bizler emeği, alınteri ve onuru ile hayatını idame ettiren kamu emekçileriyiz. Siyasi iktidar, gece yarıları çıkardığı KHK'lar la bizleri sorgusuz, sualsiz, işimizde öğrencilerimizden ayırdı. Şimdi herkes merak ediyordur, bizler niye işimizde ihraç edildik. Çünkü biz ‘okullarımız hastanelerinin ticarethaneye dönüştürülmesin’, ‘eğitim ve sağlık parasız olsun’ dediğimiz  için ihraç edildik. Çünkü biz sadece kendimiz için değil bu ülkede çalışan bütün emekçilerin kadrolu ve iş güvenceli çalışmasını talep ettiğimiz için ihraç edildik. Çünkü biz onlar gibi düşünmediğimiz, muhalif, ileri, demokrat olduğumuz için ihraç edildik. Bizler torpille, soruları çalarak öğretmen olmadık hakkımızla emeğimizle mesleğimizi kazandık. Bizim alnımız açık, başımız dik de yasa geç işimizi ekmeğimizi geri alacağız. Çünkü biz haklıyız biz kazanacağız."

‘EĞİTİM VE BİLİM EMEKÇİLERİ KARANLIĞA VE FAŞİZME TESLİM OLMAYACAK’

Sendika adına açıklamayı  ihraç edilen  Şube Yönetim Kurulu üyesi Aynur Barkın okudu. Türkiye tarihinin en kritik referandumuna devasa sorunlar ve kamuda yaşanan ihraçlar sorunu ile gidildiğine dikkat çeken Barkın, “OHAL’in ilanından itibaren 33 bin 55 eğitim emekçisi, 4 bin 811 bilim insanının, işi, emeği, çalışma hakkı gasbedilmiş, eğitimin ve ülkenin geleceğine yönelik zorbaca ve hukuk dışı adımlar atılmıştır. Siyasi iktidarın, yıllardır eğitimin dinselleştirilmesine ve ticarileştirilmesine karşı direnen, laik-bilimsel eğitimi savunan, emek, barış ve demokrasi mücadelesi yürüten eğitim ve bilim emekçilerinden intikam alırcasına hareket etmesi kabul edilemez” dedi.  Siyasal kimliklere göre yapılan fişlemeler, asılsız ihbarlar, sendikal husumet üzerinden yürütülen çalışmalar ile eğitim ve bilim emekçilerinin örgütlü mücadelesinin hedef alındığını belirten Barkın şunları söyledi: “Hukukun en temel ilkelerini ayaklar altına alarak intikam hırsıyla KHK listelerini oluşturanlar ve hazırlanmasına katkı sunanların peşini asla bırakmayacağımız bilinmelidir. Bizleri ihraçlarla, baskı ve tehditlerle susturabileceklerini ve sindirebileceklerini sananların büyük bir yanılgı içine düştükleri açıktır.”  Gerçek anlamda laik ve bilimsel eğitim için, demokratik bir ülke için yürütülen mücadeleyi güçlendirmenin herkesin boynunun borcu olduğunun altını çizen Barkın: “Tüm halkımızı, öğrenci ve velilerimizi her türlü baskı, tehdit ve yıldırma girişimine rağmen iktidara değil, halka hizmet eden eğitim ve bilim emekçileri ile dayanışmaya, birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Bu ülkenin aydınlık yüzü olan eğitim ve bilim emekçileri faşizme ve karanlığa asla teslim olmayacaktır” dedi. Açıklama "İşimizi geri istiyoruz", "Ne darbe ne OHAL demokratik Türkiye" sloganları ile son buldu. (İstanbul/EVENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

TYS, Turhan Günay’a kitap gönderdi

SONRAKİ HABER

'Evet dersek, bir kişi hazinenin anahtarına da sahip olacak'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...