21 Şubat 2017 10:05

Suudi Arabistan: ABD ile Suriye'ye asker göndermek istiyoruz

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adİl el Cubeyr, ABD ile istişare içinde olduklarını belirterek Suriye'ye asker gönderme planları olduğunu söyledi.

Paylaş

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adİl el Cubeyr, ABD ile birlikte Suriye'ye asker göndermeyi planladıklarını söyledi.

Alman Süddeutsche Zeitung gazetesine konuşan Cubeyr, “Biz planın ne olduğu, ne yapılması gerektiği ve nasıl gerçekleştirilebileceği konusunda ABD ile istişare içerisindeyiz” diye konuştu.

'IŞİD'DEN ALINAN YERLER SURİYE ORDUSUNA GEÇMEMELİ'

ABD Başkanı Donald Trump’ın, Suriye stratejisinin gözden geçirilmesi için Savunma Bakanı James Mattis’i görevlendirdiğini ve raporun yakın zamanda hazır olmasının beklendiğini kaydeden Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, "Temel fikrin, IŞİD’den temizlenen bölgelerin Hizbullah, İran ya da Suriye ordusu güçlerinin eline geçmesinin önlenmesi olduğunu" söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın gitmesi gerektiği yönündeki görüşü savunmayı sürdüren el Cubeyr,  Perşembe günü Cenevre’de başlayacak olan barış görüşmelerinin siyasi geçiş sürecini planlaması gerektiğini belirtti.

Cubeyr, geçiş süreci planlanmazsa, Suriye’de savaşın nasıl sona ereceğini bilemediğini de belirterek, çözümün Esad'a politik baskıyı artırmak olduğunu öne sürdü. Cubeyr, "Aksi takdirde, biz çok uzun yıllar Suriye'de bir gerilla savaşının var olacağını görürüz” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Önder: Cemrenin üçüncüsü 16 Nisan’da düşecek

SONRAKİ HABER

Galatasaray Kızılyıldız maçı 'hassas' olarak tanımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa