21 Şubat 2017 09:48

Adana'da iş yapamayan esnaf isyan etti

Dükkanlarının bulunduğu caddenin trafiğe kapatılmasından dolayı iş yapamayan Adana esnafı caddenin trafiğe açılmasını istedi.

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana'da tarihi Büyük Saat esnafı, 4 yıl önce yapılan restorasyon çalışmasının ardından dükkanlarının bulunduğu caddenin dolmuş trafiğine kapatılması nedeniyle iş yapamaz hale geldi. Birçok esnafın kepenk kapattığı caddede kalan esnaflar yolun tekrar dolmuş trafiğine açılması için eylem yaptı.

Tüm girişimlerine rağmen  talepleri karşılanmayan esnaf, Büyük Saat civarındaki canlılığın azaldığını, birçok dükkanın kapandığını, boş dükkanların da kiracı bulamadığını anlattılar. Ekonomideki kötüye gidişle birlikte  siftah bile yapamadan dükkanlarını kapatmak zorunda kaldıklarını anlatan esnaf, vakıf malı olan dükkanların kirasını ödemekte dahi zorlandıklarını söylediler.

Sorunlarına çözüm isteyen esnaf ise dün sabah yol keserek eylem yaptı. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek esnafın yanına gelerek Vali ve Belediye Başkanı ile sorunun çözülmesi için görüştü. Polisin eylemin bitirilmesini istemesi üzerine zaman zaman gerginlik yaşandı.

‘ESNAF İŞ YAPAMIYOR, DOLMUŞLAR GEÇSİN’

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek, alınan kararda hafif ticari araçların caddeden geçebileceğini belirterek “Esnaf iş yapamıyor, burada dolmuşlar da geçsin” dedi. Yıllardır Büyük Saat civarındaki ayakkabı üretimi yapan Devrim Şenses isimli esnaf, kiraları, vergileri ödemekte zorlandıklarını, doların yükselmesi üzerine işlerinin daha da azaldığını söyledi.

‘TRAFİĞE ÇARE BULSUNLAR’

6 yıldır kasaplık yapan Necmettin Ökmen, Adana merkezinde birçok yolun trafik yüzünden tıkandığını belirterek “Trafik sorununa bizim yolumuzu keserek çare bulmasınlar. Esnaf evine ekmek götüremiyor. Belediye gelsin gezsin, görsün” dedi. Yol trafiğe kapatılırken ‘burada turizm canlanacak’ dendiğini dile getiren Seyhan Çukobirlik Dolmuş Durak Temsilcisi Yahya Çitçikal, “Biz günde yaklaşık 5 bin kişi taşıyoruz. Buranın güzelleşmesi için dolmuşların insanları buraya taşıması lazım” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Türk: Şiddet özgürlük talebini susturamaz

SONRAKİ HABER

Libya’da 74 mültecinin cansız bedeni karaya vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa