21 Şubat 2017 09:21

Veliler tam gün uygulamasına karşı 926 imza topladı

Vali Kutlu Aktaş İlkokulu'nun tam gün eğitime geçmesine tepki gösteren ÖVDER, topladığı imzaları İzmir Valiliğine iletti.

Paylaş

İzmir'in Balçova ilçesinde bulunan Vali Kutlu Aktaş İlkokulu'nun Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kararıyla gelecek eğitim öğretim döneminde tam gün eğitime geçecek olmasına öğrenci velileri tepki göstererek imza topladı. Toplanan 926 imza valiliğe iletildi.

Öğrenci velileri ve Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği (ÖVDER) İzmir Şubesi valilik önünde bir araya gelerek toplanan imzaları iletmeden önce konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Öğrenci ve veliler, "Çocuklar üzülmesin öğretmenler gitmesin" , "Öğretmenime dokunma" , "Okuluma dokunma" yazılı dövizler taşıdı.  

Konuyla ilgili basın açıklamasını ÖVDER İzmir Şube Başkanı Orhan Yüce okudu. Hükümetin ve MEB'in görevinin iyi ve nitelikli bir eğitim sistemi oluşturmak olduğunu ifade eden Yüce, "Eğer bir hükümet bakan değiştirir gibi müfredatı, kitapları, öğretmenleri ve okulları değiştiriyorsa bu değişimden nitelikli eğitim çıkmaz. Ne yazık ki son yıllarda yapılan da budur. Her bakan kendine göre bir şeyler değiştiriyor. Hala kitabı bulunmayan dersler, öğretmeni olmayan sınıflar, okula gidemeyen çocuklarımız var. Milli Eğitim Bakanı ve hükümetin bunlara çözüm araması gerekirken, bu değişimleri yapmasını doğru bulmuyoruz" dedi.  

Tam gün uygulaması ile hem çocukların hem de öğretmenlerin olumsuz etkileneceğini belirten Yüce, "Bu değişimden birçok okul etkileneceği gibi Vali Kutlu Aktaş ilkokulda etkilenmektedir. Biz öğrenci velileri olarak okulumuzda tam gün uygulamasını uygun bulmuyoruz. Bu uygulama çocuklarımızın eğitimini olumsuz etkileyecektir. Eğer uygulamaya geçilecekse, ya yandaki okul ilkokula dönüştürülmeli ya da kademeli olarak tam güne geçilmelidir. Bu taleple topladığımız 926 imzayı valiliğe vereceğiz, bir örneğini de Milli Eğitim Bakanlığına göndereceğiz. Talebimizin dikkate alınacağınızı umuyoruz. Alınmazsa çocuklarımızın nitelikli eğitim hakkı için demokratik taleplerimizi sürdüreceğimizi ifade ediyoruz" şeklinde konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Darbeye karşı duran işçiler kayyım tarafından atıldı

SONRAKİ HABER

MHP il binasındaki 17/25 Aralık afişlerini unutmuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...