21 Şubat 2017 08:53

Dayanışmaya açılan davanın duruşması 4 Temmuz'a ertelendi 

Özgür Gündem’de 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katılan gazetecilere açılan davanın duruşması 4 Temmuz’a ertelendi

Paylaş

KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak için 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katılan gazetecilerin yargılanmasına devam edildi. Kampanyaya katılan Evrensel gazetesi yazarı İhsan Çaralan, DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, gazeteciler Celal Başlangıç, Ertuğrul Mavioğlu, Fehim Işık, Öncü Akgül, Celalettin Can ve Ömer Ağın'ın yargılandığı davanın bir sonraki duruşması 4 Temmuz' a ertelendi. 

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde birleştirilen dosyanın duruşmasında Ertuğrul Mavioğlu, İhsan Çaralan, Faruk Eren ve Yüksel Oğuz hazır bulundu. Duruşma, daha önce ifadesi alınmayan Yüksel Oğuz'un savunmasıyla başladı. 20 Mayıs 2016 tarihli gazetenin 14'üncü sayfasında "Hakikatin adı Haki Karer" başlıklı yazıyı yazmakla suçlanan Oğuz savunmasında, "Ben böyle bir yazı yazmadım. İsim benzerliği olabilir" diyerek beraatini talep etti.

Oğuz'un savunmasının ardından mütalaa veren savcı, savunması alınmayan 3 sanığın ifadelerinin tamamlanmasını, aynı dosya kapsamında yargılanan gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya'nın dosyasının 23. Ağır Ceza Mahkemesin'nde görülen Özgür Gündem Ana Davası ile birleştirilmesini talep etti. İfadesini tamamlayan sanıkların duruşmadan vareste tutulmasını ve birleştirme talebini kabul eden mahkeme bir sonraki duruşmayı 4 Temmuz'a erteledi.  

Özgür Gündem ile dayanışma kampanyasına katılan 8 gazeteci “suçu övmek”, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “örgüt açıklamalarını basmak ve yayınlamak” iddiası ile suçlanıyor. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Binali Yıldırım'dan grup toplantısında bozkurt işareti

SONRAKİ HABER

Sivas Katliamının 3 faili 23 yıldır yakalanamıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...