15 Haziran 2012 08:57

Tiyatrolarımız için maratona hazır mısınız?

Şehir Tiyatroları ve Devlet Tiyatrolarını özelleştirerek halka kapatmak isteyen hükümete tepkiler, sanatın güçlü diliyle, yarın bir kez daha gösterilecek. Sanatçılar, tiyatro sahnelerine açılmayacak bir kara perde çekmek isteyen Ertuğrul Günay’a ve “yarım porsiyon aydın” diye kendilerini karalayan Başb

Tiyatrolarımız için maratona hazır mısınız?
Paylaş
Ayşen Güven

Yarın Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda yapılacak “Sanat Maratonu”nda hiç durmayan, hep oynayan, hep söyleyen, hep anlatan bir sahne karşımıza çıkacak. “Gel Şehrim Seyret” diyen sanatçılara ise, Maraton için şimdiden destekler büyük.

22 Hazirana kadar devam edecek olan maraton hazırlıklarında, öğretmenler, öğrenciler, doktorlar, işçiler, gazeteciler, ev kadınları ve toplumun başkaca birçok kesimden vatandaşlar görev alıyor. Yine “Sanat Maratonu” boyunca, tiyatrolarımız “özel” değil “özerk” olsun, “korkuyla” değil “özgürce” sanat yapılsın diyen İstanbullular, o sahnenin etrafında olup geceyi sabaha, seheri yine geceye bağlayacaklar.

Dolu dolu bir etkinlik programına sahip olan eylem, ardı ardına eklemlenen, tiyatro, dans, müzik, şiir dinletileri, söyleşiler, kısa film gösterileri gibi, sanatın pek çok dalından gönüllü katılımlarla, gece gündüz devamlılığı nedeniyle de bir ilk olma niteliği taşıyor.

GUINNESS REKORUNA ADAY

Genco Erkal, Tülay Günal, Vedat Sakman, Grup Gündoğarken, Levent Kırca, Çiğdem Erken, Güvenç Dağüstün, Fırat Tanış, Ufuk Karakoç ve daha pek çok sanat meslek örgütünün, Şehir Tiyatrosu, Devlet Tiyatrosu, Özel Tiyatrolar, Üniversite topluluklarından sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilecek bu  benzersiz “Sanat Maratonu”, Guİnness gözlemcilerince de takip edilecek. Halk ile sanatın ve sanatçıların buluşması ve dayanışması için tasarlanan, dünyada bir benzeri daha olmayan “Sanat Maratonu”na herkes davetli. (İstanbul/EVRENSEL)


FESTİVAL TADINDA EYLEM

Sanat Maratonu için günlerdir hummalı bir çalışma yapan sanatçılar halka “Gel Şehrim Seyret”, “Tiyatrona Sahip Çık” diye sesleniyor...

DERDİMİZİ HALKA DOĞRU ANLATABİLMEK

Engin Alkan (Oyuncu): Bu ‘Bitmeyen Tiyatro’ hani ‘Atları da Vururlar’ gibi. Ne kadar insan üstü bir çabayla uzarsa o kadar ses getireceği için, zaman kısıtlaması gerekmeyecek olanakları yaratmaya çalıştık. Ve 6 güne vardırabildik. Tek kişilik gösteriler, tiratlar, dans gösterileri, oyunlar, doğaçlama, forum tiyatro... Bunların hepsine açık bir gösteri olacak. Derdimiz halka kendimizi doğru anlatabilmek. Çünkü kamuoyunun bizi anlamasından ve desteklemesinden başka çıkar yolumuz yok.

BÜTÜN MAZLUMLARLA BULUŞTUK

Levent Üzümcü (Oyuncu): Ödenekli tiyatrolar için yapmaya giriştiğimiz bu eylemin çerçevesi giderek genişledi. Bütün mazlumlarla buluştuk. Öğretmenlerle, öğrencilerle, doktorlarla, gazetecilerle, toplumun çeşitli mağduriyetleri olan bütün kesimleriyle bir birliktelik çıktı ortaya. Hani bu musibetten böyle bir güzellik doğdu. Biz 16-22 Haziran tarihlerinde bu toplum mühendislerinin yaptıklarından rahatsız olan bu ülkenin bütün aydın insanlarını, “Sanat Maratonu” çığlığına destek vermeye çağırıyorum.

GEL ŞEHRİM SEYRET

Fırat Tanış(Oyuncu): Kadıköy’de, Belediyenin desteklediği bir eylem, duruş, direniş, festival artık buna nasıl bir isim koyarsanız. Karpuz alır gibi “ordan bana elli tane tiyatro oyunu ver” diyemicem ama, onlarca diyebileceğim oyunun, pek çok müzik grubunun konserinin olduğu, resim-heykel atölyelerinin sergilerinin, şiir dinletilerinin, söyleşilerin, film gösterimlerinin olduğu 24 saat süren büyük bir festival, eylem olacak. Yani, “Gel Şehrim Seyret”.

ÖNCEKİ HABER

Parasız eğitim mi, rant mı?

SONRAKİ HABER

Suriye’yi vurma planı hazır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...