20 Şubat 2017 18:14

Kamu emekçilerinin Yüksel Caddesi'ndeki direnişi 104. günde

KHK'ler ile görevlerinden ihraç edilen kamu emekçileri, Yüksel Caddesi'ndeki direnişlerinin 104. gününde bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Paylaş

KHK'ler ile görevlerinden ihraç edilen kamu emekçileri, 104. günde de Yüksel Caddesi'ndeki direnişlerini sürdürdüler. Semih Özakça, Veli Saçılık, Acun Karadağ ve Nuriye Gülmen yaptıkları açıklamada, "KHK'ler Öldürüyor. KHK Zulmüne Son Verilsin. İşimizi Geri İstiyoruz!" pankartı açtılar. Geçen hafta hayatını kaybeden SES Malatya Şube eski Başkanı Bülent Uçar'ı ve açığa alındıktan sonra intihar eden asistan hekim Hasan Orhan Çetin'i anan emekçiler, intihar eden kamu emekçilerinin failinin devlet olduğunu söylediler.

Yaptıkları açıklamada "İşimize geri dönmek, öğrencilerimize kavuşmak, AKP faşizminin saldırıları karşısında kamu emekçilerinin onurunu korumak için direneceğiz ve kazanacağız. Bir daha kimse KHK ile işinden olmasın diye direnmeye devam edeceğiz ve kazanacağız." diyen emekçiler "Yalnız değiliz, çaresiz değiliz. Bu alan emeğiyle var olan, onuruyla çalışan herkese açıktır. İnsanlığımızı korumak, güçlü olmak, faşizme karşı ses olmak, işimizi geri almak için direnmeliyiz. Direnmekten başka yol yok. Tüm kamu emekçilerini direnişi büyütmeye, saldırılar karşısında umut olmaya davet ediyoruz." diyerek açıklamalarını sonlandırdılar. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Belçika Hayır Platformu kuruldu

SONRAKİ HABER

Selma Gürkan: Tek derdimiz başkanlık mıydı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...