Kolombiyalı gerillalar silahları bırakıp futbol oynadı

Kolombiya’da, hükümet ile FARC gerillaları arasında imzalanan barış antlaşması gereğince, kamplardan ayrılan binlerce gerilla silah bırakıyor.

20 Şubat 2017 16:07
Paylaş

Kolombiya’da, hükümet ile FARC gerillaları arasında imzalanan barış antlaşması gereğince, kamplardan ayrılan binlerce gerilla belirlenen bölgelere gelerek silahlarını Birleşmiş Milletler gözetiminde bırakıyor.

Yaşamlarının önemli bir bölümünü Kolombiya ordusu ya da paramiliter gruplarla çatışarak geçiren gerillalar, bu kez futbol üniformalarını giydi.

FARC’ın sosyal medya hesaplarında, "yeşil bölgeler" denilen toplanma alanlarında hafta sonu futbol turnuvaları düzenleyen gerillaların fotoğrafları paylaşıldı. Turnuvaların seyircileri ise ellerinde "paz/barış" yazılı beyaz balonlarla tezahüratlarda bulundu.

FUTBOLCULAR DA KAMPI ZİYARET ETTİ

Yeşil bölgelerden biri olan La Elvira’yı ziyaret eden Kolombiya’nın América de Cali ve Atlético Nacional kulüplerinin futbolcuları da gerillalarla maç yaptı. Maçların yanı sıra dans gösterileri de gerçekleştirildi. 

FARC gerillaları toplanma alanlarında özel barış mahkemelerinin kararlarını ve sosyal hayata geçiş sürecini bekleyecekler.

Kolombiya’da 52 yıl süren çatışmaların sonunda en az 260 bin kişi hayatını kaybetti, milyonlarca Kolombiyalı yerinden edildi. Kolombiya hükümeti en büyük gerilla gücü FARC’la imzalanan antlaşmanın ardından ikinci gerilla örgütü ELN ile barış görüşmelerine Ekvador’un başkenti Quito’da devam ediyor. (DIŞ HABERLER)

 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

HDP binasına ateş eden saldırgana 5 yıl hapis

SONRAKİ HABER

Eski hakim ve savcılar ‘evrakta sahtecilikten’ de tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa