20 Şubat 2017 14:28

Hürriyet Okur Temsilcisi: Orhan Pamuk’u yayınlamalıydık

Hürriyet Okur Temsilcisi, Orhan Pamuk’un Hürriyet’e verdiği söyleşinin sansürlenmesi kararı hakkında yazdı.

Paylaş

Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, Washington Temsilcisi Cansu Çamlıbel’in Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’la yaptığı söyleşinin yayımlanmamasına dünkü yazısında tepki gösterdi. 

Bildirici, “… keşke yazar Orhan Pamuk ile yapılan ve referandum hakkındaki görüşlerini aktardığı söyleşi de yayınlanabilseydi” dedi.

Hürriyet’te “Tecavüzü hafifletmeyelim” başlığıyla dün yayımlanan köşesinde gazetenin akademisyen ihraçları sonrası üniversitelerde yapılan protesto eylemlerini geniş bir biçimde haberleştirdiğini hatırlatan Bildirici, “Haberciliğin niteliğini yayımlanan kadar yayınlanmayan haberler de gösterir. O nedenle keşke yazar Orhan Pamuk ile yapılan ve referandum hakkındaki görüşlerini aktardığı söyleşi de yayımlanabilseydi” dedi. “İleride bu dönemin basın tarihini araştıracaklar da eminim yayımlanmayan (ya da yayımlanamayan) haberler için özel bir bölüm açacaklar” diyen Bildirici, “Bu bölüm bu dönemdeki basın özgürlüğünün durumunu anlamak açısından gösterge olacak” ifadesini kullandı.

HÜRRİYET PAMUK’UN ‘HAYIR’NI SANSÜRLEMİŞTİ

Faruk Bildirici, Türkiye’nin Nobel Edebiyat Ödülü alan ilk ve tek yazarı Orhan Pamuk, söz konusu söyleşide, anayasa değişikliğine karşı düşüncelerini anlatarak, referandum için “Hayır” görüşünü dile getirmişti. Gazete içinde yapılan değerlendirmede Orhan Pamuk’un Hürriyet’e verdiği söyleşinin yayımlanmamasına karar verildiği ortaya çıkmıştı. 

Orhan Pamuk da T24’e verdiği bilgide “Çamlıbel’in referandum hakkında fikrini sorduğunu” belirterek, “Ben de hayır oyu vereceğimi söyledim ve kararımı gerekçeleriyle açıkladım. Haber ne yazık ki doğru. Sonunda röportaj yayımlanmadı” açıklaması yapmıştı. (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

227 hakim ve savcı ihraç edildi

SONRAKİ HABER

Yargıtay’dan eski savcıların tutuklanması kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...