20 Şubat 2017 14:03

‘Kutuplaştırma politikasına teslim olmayalım’

Kayseri’de düzenlenen panelde, Anayasa referandumuna giderken halkı kutuplaştıran ifadelerden uzak durulması gerektiği belirtildi.

Paylaş

Kayseri’de “Tek adam yönetimine hayır, katılımcı demokrasi” sloganı ile bir panel düzenlendi. Halkların Demokratik Kongresi’nin düzenlediği panele Pir Sultan Abdal Dernekleri Eski Genel Başkanı Kemal Bülbül, HDP Eski PM üyesi Nurettin Sönmez ve EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan katıldı.

‘ONLAR VE BİZLER’ DİLİNDEN UZAK OLALIM’

Panel EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan’ın konuşmasıyla başladı. “Onlar ve bizler” diliyle AKP hükümetinin halkı kutuplaştırdığını ifade eden Şükran Doğan, “Bazı kimseler sosyal medyada, hayır ya da evet verecekleri kastederek, ‘aptalları sayacağız bu seçim’ gibi uzak durulması gereken bir dili kullanıyor. Böyle olmamalı. Biz anayasanın içeriğini tartışmalıyız” dedi. AKP Manisa Başkan Yardımcısı Ozan Erdem’in, “hayır çıkarsa iç savaşa hazırlanın” sözlerini de hatırlatan Şükran Doğan, “Bu tesadüf olarak göreceğimiz bir konuşma değil. Tam terine AKP’nin içinde olduğu durumun ve politikalarının ete kemiğe bürünmüş hali olarak görmek lazım.” dedi. 

‘HİÇBİR SORUNA ÇÖZÜM OLAMAYACAĞI İÇİN HAYIR!’

Doğan’ın ardından sözü alan HDP Eski PM üyesi Nurettin Sönmez ise ‘hayır’ kampanyasının nasıl anlatılması konusu üzerinde durdu. Sönmez, “Net ve bilimsel bir dilimiz olmalı ve her fırsatta somut gerçekliklere değinmeliyiz. Bu referandum ülkedeki barış ortamı için, kadınlar için, emekçiler için büyük bir dönüm noktası olacak. Bunun bilincinde olmalıyız. İşsizlik devasa bir sorun. Gençlerin önemli bir kısmı işsiz ve geleceğini göremiyor. Kadına yönelik şiddet her geçen gün artıyor.” dedi.

‘KARARSIZLARA ULAŞMAK GEREKİYOR’

Pir Sultan Abdal Dernekleri Eski Genel Başkanı Kemal Bülbül ise “Hayır diyen her kesimle bir araya gelinmeli. Bizler dışında da hayır diyenler var. İstesek de istemesek de onlarla müttefikiz. Hayır diyen hiçbir kesim yabana atılmamalı. Bunun yanı sıra %20 oranda kararsız bir kesimin olduğu da söyleniyor, esas ulaşılması gerekilen kitle ise burasıdır” dedi.  (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Caz Tatili, Electro Deluxe konseriyle son buldu

SONRAKİ HABER

Anamur'da sahte içkiden bir ölüm daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...