20 Şubat 2017 13:25

12 gazeteci yine ‘sanık’ sandalyesinde

Özgür Gündem gazetesiyle dayanışmak için 'Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği' kampanyasına katılan gazetecilerin yargılanmasına yarın devam edilecek.

Paylaş

14. Ağır Ceza  Mahkemesi’nde birleştirilen dosyada Evrensel gazetesi yazarı İhsan Çaralan, DİSK Basın-İş Genel Başkanı Faruk Eren, gazeteciler Celal Başlangıç, Ertuğrul Mavioğlu, Fehim Işık, Öncü Akgül ile Celalettin Can dayanışma kampanyasına katıldığı için hakim karşısına çıkacak. Özgür Gündem ile dayanışma kampanyasına katılan 7 gazeteci “suçu övmek”, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “örgüt açıklamalarını basmak ve yayınlamak” ile suçlanıyor. 

Ayrıca Özgür Gündem Gazetesi Eski Genel Yayın Yönetmenleri Eren Keskin ve Hüseyin Aykol ile Eski Yazı İşleri Müdürleri İnan Kızılkaya ve Reyhan Çapan’ın da davaları görülecek.  Gazetenin yazarı Ömer Ağın ise yazdığı bir yazısı dolayısıyla yargılanıyor. 

4 KİŞİYE HAPİS VE PARA CEZASI VERİLMİŞTİ

Çatışmaların yeniden başladığı 24 Temmuz 2015’ten itibaren Özgür Gündem gazetesinin bir yılda sayısız soruşturma, dava ve sansürle karşı karşıya kalması üzerine 3 Mayıs’ta Özgür Gündem Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyası başlatılmıştı. 7 Ağustos’ta sona eren kampanyaya 56 isim katılarak destek vermiş, bu isimlerden 50’si hakkında ise soruşturma açılmıştı. Açılan soruşturmaların 36’sı davaya dönüştü. Gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olan İnan Kızılkaya 36 davanın tamamında ‘sanık’ olarak yargılanıyor. Kampanyaya destek veren Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, Türkiye İnsan Hakları Vakfı Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı ve gazeteci-yazar Ahmet Nesin bir süre tutuklu yargılanmıştı. “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” yaptığı için hakim karşısına çıkan Şanar Yurdatapan, İbrahim Bodur, Cengiz Baysoy ve Çilem Küçükkeleş’in davaları ise karara bağlandı. Her dört yayın yönetmenini ayrı ayrı “terör örgütü propagandası” yaptıkları suçlamasıyla 1 yıl 3 ay ertelemeli hapis cezasına ve “örgüt açıklamalarını basma ve yayınlama” suçlamasıyla 6 bin TL para cezasına mahkum edildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Soma davası referandumdan sonraya kaldı

SONRAKİ HABER

Kürtçe müzik dinleyen 6 öğrencisini savcıya şikayet etti 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa