14 Haziran 2012 11:44

AKP’li vekilden BDP’lilere ‘kumarcı’ benzetmesi

AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, AKP Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AKP Bingöl Milletvekili Eşref Taş, AKP Şırnak Milletvekili Emin Dindar, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve AKP Van Milletvekili Mustafa Bilici, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.Toplantıda AKP’li vekiller, BDP’ye yönelik hakarete varan a&cced

AKP’li vekilden BDP’lilere ‘kumarcı’ benzetmesi
Paylaş

AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, AKP Batman Milletvekili Ziver Özdemir, AKP Bingöl Milletvekili Eşref Taş, AKP Şırnak Milletvekili Emin Dindar, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu ve AKP Van Milletvekili Mustafa Bilici, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda AKP’li vekiller, BDP’ye yönelik hakarete varan açıklamalar yaptı.

‘SEVİYELERİNE İNMEYİZ’

Basın toplantısında konuşan İçten, “Son günlerde birileri, kendilerini sözde, Kürtlerin temsilcileri olduğunu iddia edenler, AKP’deki Kürt kökenli milletvekilleri kardeşlerimize yönelik, haddini aşan açıklamalarda bulunuyorlar” dedi. “Elhamdülillah Müslüman ve Kürt’üm” diyen İçten, “Kürtler kimsenin tekelinde değildir. Elinde silah olanlardan metin alıp okuyan, sözde siyasilerin alçak seviyelerine inmek bizlerin işi değil” ifadelerini kullandı.

‘KUMARHANEDE ZAR ATIYORLAR’

BDP’li vekillere yönelik ağır ithamlarda bulunan İçten, “Onlar ellerine taş alıp esnafa ve emekçilere atıyorlar. Onlar sabahlara kadar kumarhanelerde zar atıyorlar. Bizler ise, hastanelerde yatanların refakatçileri oluyoruz. İşte farkımız bu” dedi.

ZANA’YA ÖVGÜ

Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in, Van’da ‘KCK’ operasyonlarından sonra yaptığı açıklamayı eleştirdi ve “Buna sessiz de kalamayız” dedi. Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana’nın Hürriyet’teki röportajına da gönderme yapan Ensarioğlu, “sağduyulu bir sesi duyduklarını” söyledi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Mısır Meclisi feshedildi

SONRAKİ HABER

‘Arabesk müzik’in ‘popülist’ bir icracısı olarak Kibariye

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...