20 Şubat 2017 12:00

Hukukçulardan, ihraç edilen akademisyenlere destek

Hukukçular, ihraç edilen hukukçu akademisyenlerle dayanışmak amacıyla İstanbul Barosu’nda basın toplantısı düzenledi.

Paylaş

Hukukçular, ihraç edilen hukukçu akademisyenlerle dayanışmak amacıyla İstanbul Barosu’nda basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına çok sayıda hukukçu, HDP Milletvekili Garo Paylan, siyasetçi Mehmet Ercan Karakaş, Hukukçu Akademisyenlerden Bahri Belen ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Avukatlar ve hukukçular adına basın toplantısında açıklamayı Avukat Arzu Becerik yaptı. Becerik, darbe teşebbüsüne veya herhangi bir terör eylemiyle ilişkili oldukları kanıtına başvurulmaksızın yapılan ihraçların kabul edilir bir yanının olmadığının altını çizdi. Becerik, “Hükümetin, bir komploya karşı gelmek amacıyla başvurduğu olağanüstü tedbirler, karşıt görüşün bastırılması ile hak ve özgürlüklerin inkarı boyutuna kadar uzanmıştır. Bu baskı, hukuk sisteminin; akademisyenler, yargıçlar, savcılar ve hukuk mesleğinin diğer üyeleri de dahil olmak üzere tüm alanlarını etkilemektedir” dedi.

‘BİR KHK ONLARI SUÇLU YAPAMAZ’

Baskı sisteminin akademisyenler, yargıçlar, savcılar ve hukuk mesleğinin üyelerini de etkilendiğinin ifade eden Becerik, akademisyenlerin ihraç edilmesi ile yetinilmediği gibi yaptıkları açıklamalara da polis müdahalesi ile karşılık verildiğini söyledi. Derhal ihraç uygulamalarına son verilmesini talep eden Becerik, “Bir gece yayınlanan KHK onları suçlu yapamaz, itibarsızlaştıramaz” dedi.Akademisyenlerin yanında yer alarak her türlü hukuki desteği vererek direnişlerine sahip çıkacaklarını belirten Becerik, “Bizler de  avukatlar olarak hukukçu akademisyenlerin yanında olduğumuzu, her türlü hukuki desteği vereceğimizi kamuoyuna bildiririz” diye konuştu

Becerik’in ardından konuşan Çağdaş Avukatlar Grubu ve Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubundan Several Ballıkaya da, “Seçim sürecine giderken bir yol temizliği yapmanın dışında yeni kurulacak olacak devlette kendileri dışındaki tüm devlet kadrolarını da çıkartacaklarının işaretidir yaşananlar” dedi. Ballıkaya, avukatlar olarak başta Anayasa Hukukçusu İbrahim Kaboğlu olmak üzere tüm akademisyenlerin yanında olacaklarını ifade etti. Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av. Başar Yaltı ise İbrahim Kaboğlu şahsında tüm anayasa hukukçularının susturulmaya çalışıldığına dikkat çekerek, “Bu çabaları yeni Anayasa ile hilafeti kurma çabasıdır” dedi.

Son olarak konuşan ihraç edilen akademisyenlerden Anayasa Hukukçusu İbrahim Kaboğlu da, 4 bin üzerinde akademisyenin ihraç edilmesinin hukuk dışı olduğuna dikkat çekerek, “Darbe ile yakından uzaktan alakası olmayan akademisyenler olduğu görülüyor. Çünkü ihraçların hukuki dayanakları bulunmuyor” dedi. (İstanbul/DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Umudu ekonomi çarptı

SONRAKİ HABER

Ekvador’da iktidar yüzde 19 oy kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa