20 Şubat 2017 11:06

Kayseri’de yurttaşlar ‘hayır’ için bir araya geldi

Kayseri Halkların Demokratik Kongresi “Tek adam yönetimine hayır, katılımcı demokrasi” sloganı ile panel düzenledi.

Paylaş

“Tek adam yönetimine hayır, katılımcı demokrasi” sloganı ile Kayseri Halkların Demokratik Kongresi panel düzenledi. Panele Pir Sultan Abdal Dernekleri Eski Genel Başkanı Kemal Bülbül, HDP Eski PM üyesi Nurettin Sönmez ve EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan katıldı. 

“ONLAR VE BİZLER” DİLİNDEN UZAK DURMALIYIZ!

Panel EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan’ın konuşmasıyla başladı. “Onlar ve bizler” diliyle AKP hükümetinin halkı kutuplaştırdığını ifade eden Şükran Doğan, “Bazı kimseler sosyal medyada, ‘hayır’ ya da ‘evet’ verecekleri kastederek, ‘aptalları sayacağız bu seçim’ gibi uzak durulması gereken bir dili kullanıyor. Böyle olmamalı. Biz bu anayasa işçi ve emekçilere ne getiriyor ne götürüyor onu izah etmenin yollarını aramalıyız” dedi. 
AKP Manisa Başkan Yardımcısı Ozan Erdem’in, “hayır çıkarsa iç savaşa hazırlanın” sözlerini de hatırlatan Şükran Doğan, şöyle konuştu “Bu tesadüf olarak göreceğimiz bir konuşma değil. Tam terine AKP’nin içinde olduğu durumun ve politikalarının ete kemiğe bürünmüş hali olarak görmek lazım. Hayır, oyu verenler her yerde tutuklanıyor, baskı altına alınıyor. Ancak böyle olmasına rağmen biz işçileri emekçileri birleştirecek bir çalışma sürdürmeliyiz.” 
Evet’in gerekçesinin, “hızlı karar vermek” olarak gösterildiğini söyleyen Doğan, “Suriye politikasında hızlı karar verdiler ne oldu? 1 haftada biter diyorlardı. Gelinen durum ortadadır. Hızlı karar verdikleri tüm kararları inceleyelim hepsinde AKP politikaları duvara toslamıştır” dedi. 

“HİÇ BİR SORUNA ÇÖZÜM OLAMAYACAĞI İÇİN HAYIR!”

Doğan’ın ardından sözü alan HDP Eski PM üyesi Nurettin Sönmez ise ulaşacağımız kesimlere “hayır”ı nasıl anlatılması gerektiği konusunda durdu. Sönmez,“Net ve bilimsel bir dilimiz olmalı ve her fırsatta somut gerçekliklere değinmeliyiz. Bu referandum ülkedeki barış ortamı için, kadınlar için, emekçiler için büyük bir dönüm noktası olacak. Bunun bilincinde olmalıyız. İşsizlik devasa bir sorun. Gençlerin önemli bir kısmı işsiz ve geleceğini göremiyor. Kadına yönelik şiddet her geçen gün artıyor.Nüfusun yüzde 50’sini oluşturan kadınların yönetimlerde olması halinde demokratik bir ülke olacağımız kesin. Ancak böyle olmazsa, bu gidişle Arabistan’dan beter olacağız” dedi. 

Nurettin Sönmez sözlerini, “Emekçilerin grev hakkının gasp edildiği bir ülkede yaşıyoruz. Barış yine her zaman olduğu gibi önemli bir sorun. Dışarda savaş, içerde savaş politikasıyla bu işler gitmez. Bütün bu anlattıklarıma cevap arayan bir anayasaya olmadığı kesin. Hiçbir soruna çözüm olmayacağı için hayır” diyerek bitirdi.

’HDP SONUNA KADAR HAYIR DİYOR!’

Pir Sultan Abdal Dernekleri Eski Genel Başkanı Kemal Bülbül ise bu süreci hazırlayan bir dönemin olduğunu belirterek, yaşanan referandum sürecinin köklerini 2007 referandumuna dayandırdı. Ancak bugünkü durumun daha ciddi bir hal aldığına vurgu yapan Bülbül, “Hayır diyen her kesimle bir araya gelinmeli. Bizler dışında da hayır diyenler var. İstesek de istemesek de onlarla müttefikiz. Hayır diyen hiçbir kesim yabana atılmamalı. Bunun yanı sıra yüzde 20 oranda kararsız bir kesimin olduğu da söyleniyor, esas ulaşılması gerekilen kitle ise burasıdır” dedi. HDP hakkında, “evet diyecekler” gibi kirli propaganda yürütüldüğüne de dikkat çeken Bülbül, “ ‘Neymiş HDP hayır diyor ama evete çalışacakmış’ diyorlar. Bizde öyle Bizans oyunları olmaz. HDP sonuna kadar hayır diyoruz. Bunu da herkes böyle bilsin” dedi.  (Kayseri/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Küçükçekmece’de doğalgaz patlaması

SONRAKİ HABER

İntihar eden asistana hastanede tören izni verilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...