20 Şubat 2017 10:43

Selma Gürkan, kayyımın attığı işçileri ziyaret etti

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Akdeniz Belediyesinde kayyım tarafından atılan işçileri ziyaret etti.

Paylaş

Cemil UĞUR
Mersin

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, Mersin’deki programına Akdeniz Belediyesinde kayyım tarafından atılan işçileri ziyaret ederek başladı.

Mersin DİSK/Genel-İş Mersin Şubesinde işçilerle bir araya gelen Gürkan, kayyımların hukuksuz bir şekilde işten attığı işçilerle her zaman birlikte mücadele edeceklerinin altını çizdi. Genel-İş Şube Başkanı Kemal Göksoy, OHAL şartlarında çadır kurma ve daha değişik şekilde hak arama eylemlerinin yapılamadığını, mücadeleyi mahkemelerde sürdüreceklerini belirtti. Göksoy, “Yargı, medya ve hemen hemen her şeyin yönetimini ele almışlar. Referandumda Mersin’de ‘Hayır’ın yüzde 76’nın altına düşmemesini bekliyoruz” dedi.

‘GÜZEL BİR ÜLKE İÇİN HAYIR’

Gürkan, “Kayyım tarafından atılan işçilerin hak mücadelelerinde her zaman yanlarında olacağız. Kayyım tarafından sürgünler olacaktır. Fakat bu sürgünlere karşı pes etmek değil mücadele etmek gerekir.  

Metal sektöründe işçiler ve patronlar arasında anlaşmazlık olması durumunda işçilerin en temel hakkı grevdir. Ancak ülkemizde cumhurbaşkanının imzasıyla grevler yasaklanıyor.

Güçlü Türkiye dedikleri şeyin gücünün işçilere ve emekçilere, özgürlük isteyenlere karşı kullanıldığı apaçık ortadadır. Emek Partisi olarak her zaman işçilerin, emekçilerin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtelim. Güzel bir ülke için referandumda ‘Hayır’ çıkması için seferber olacağız.”

Emek Partisi Genel Yönetim Kurulu (GYK) üyesi Sedat Başkavak, OHAL öncesi Mersin Büyükşehir Belediyesinden atılan işçilerin çadır kurarak haklarını aradığını ama bugün en küçük hak arama etkinliklerinin dahi yasaklandığını belirtti.

ÖNCEKİ HABER

HDP’liler isimsiz maile dayanılarak yargılanıyor

SONRAKİ HABER

Küçükçekmece’de doğalgaz patlaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...