20 Şubat 2017 10:24

İhraç edilen kamu emekçisine oy kullandırılmadı

 KHK ile ihraç edilen Güven Boğa’ya Tüm Bel Sen Adana Şube Genel Kurulu’nda, ihraç edilmesi gerekçe gösterilerek oy kullandırılmadı. 

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana
 

Tüm Bel Sen Adana Şubesi Genel Kurulu Pazar günü gerçekleşti. Tek liste ile gidilen Genel Kurul’da Mehmet Çelik’in başında olduğu liste yönetime seçildi. 

Genel Kurulu’nda KHK ile Seyhan Belediyesi’ndeki görevinden ihraç edilen ve yönetim kurulunda yedek olan Güven Boğa, ihraç edilmesi gerekçe gösterilerek Seyhan İlçe Seçim Kurulu’nun kararı ile delege listesinden silinerek oy vermesinin engellenmesi tepki topladı.  

Seyhan Seçim Kurulu’na sorulduğunda genel kurula giderken şube başkanı görevinde olan Cengiz Öztürk’ün Boğa’nın KHK ile ihraç edildiği için delege olmayacağı yönünde sendika adına dilekçe verdiği öğrenildi. 

BOĞA: ÖZTÜRK İHRAÇ EDİLMELİ

Başka şubelerde ihraç edilenlerle ilgili aynı sorunun yaşanmadığını dile getiren Boğa, KESK tarihinde kabul edilemeyecek bir şekilde kongrede oy kullanmasının engellendiğini belirterek bir kongre sürecinde OHAL koşullarını kendisi ve grubuna muhalefet olabilecekleri tasfiye etmek için fırsata dönüştüren bir anlayışın KESK içerisinde kabul edilemez olduğunu ifade etti. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra binlerce kamu emekçisinin açığa alma ve ihraçlarının bir siyasal intikam olarak açıklanabilineceğini ifade eden Boğa, “Tüm Bel Sen Adana Şube Başkanının ihbarcılık yaparak sendikada ki haklarını bile kullanmasını engellemesi kabul edilebilir bir şey değildir” dedi. KESK, demokrasi mücadelesinin önemli bir mihenk taşı olduğunu dile getiren Boğa, KESK ve KESK’e bağlı sendikaların bu yüz kızartıcı bir duruma benzer olayların yaşanmaması için önlem almasını ve Öztürk’ün ihraç edilmesini istedi.

ÖNCEKİ HABER

Üzerine 2.5 tonluk demir düşen işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

‘Rusya ve Türkiye füze savunma sistemleri için görüşüyor’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa