20 Şubat 2017 09:05

KHK ile ihraç edilen öğretmenlerden itiraz başvurusu

Zonguldak Çaycuma’da KHK ile ihraç edilen öğretmenler OHAL bürosuna işe iadeleri için itiraz dilekçesi verdi.

Paylaş

Zonguldak’ta 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol ve Eğitim Sen Çaycuma Baştemsilcisi Gökhan Taner Günsan Çaycuma Kaymakamlığı OHAL Bürosuna itiraz dilekçesi vererek göreve iadelerini talep etti.

Kaymakamlığa Eğitim Sen Şube yöneticisi olduklarını da ifade eden Akyol ve Günsan’ın itiraz dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:
“Benim ne  FETÖ/PDY terör örgütü yapılanmasıyla ne de başka bir terör örgütü ile hiçbir şekilde irtibatım söz konusu değildir. Somut olarak ne ile suçlandığım bildirilmeden ve tarafıma savunma hakkı tanınmadan görevimden ihraç edilmem, ülkemizin taraf olduğu uluslararası sözleşmeler ve Anayasamızda yer alan hükümlere de aykırıdır. Hiçbir somut gerekçe bulunmadığı halde bu şekilde bir yaptırımla karşı karşıya bırakılmamdan dolayı, ben ve ailem açısından maddi ve manevi anlamda telafisi imkânsız zararlar söz konusudur. Kişisel ve mesleki itibarım son derece ağır biçimde zedelenmiştir. Yapılan hatanın bir an önce düzeltilerek, kamu görevimden çıkarılmama ilişkin işlemin iptal edilmesini ve göreve başlatılarak mağduriyetimin giderilmesini arz ve talep ederim.” (Zonguldak/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İHD ve Diyarbakır Barosu Koruköy’e gitti

SONRAKİ HABER

Sur’a yerleştirilen Suriyeliler Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...