19 Şubat 2017 14:28

‘Elimi vicdanıma koyarak sandığa gideceğim’

Soma’da yaşamını yitiren maden işçilerinin yakınları 'elimi önce vicdanıma koyup sonra yitirdiğimiz canlarımızı düşünerek oy vereceğim' dedi.

Paylaş

301 madencinin yaşamını yitirdiği Soma’da maden işçilerinin yakınları, Soma’dan sonra yaşanan her iş cinayetinde acılarının tazelendiğini, aradan geçen 3 yıla rağmen acılarının dinmediğini belirtti. Soma’da oğlu Mahmut Akbulut’u kaybeden Şerafettin Akbulut, “Maden olayından sonra anladım ki söyledikleri her şey yalanmış. Bu yüzden sandığa giderken elimi önce vicdanıma koyacağım sonra yitirdiğimiz canlarımızı düşünerek oy vereceğim” dedi. Kendisinin de maden ocağında emekli olduğunu dile getiren Şerafettin Akbulut, “Soma’da bu olay olmamış olsaydı çalışma şartlarında az da olsa iyileşmeler olmayacaktı. İnsanların insan yerine konulması için ölmeleri mi gerekiyor” diye isyan etti.

“Bize bu acıları yaşatanlara 'Hayır' diyeceğiz” diyen Akbulut, “Ben siyasetten anlamam, yıllarca beni ikna eden parti hangisi ise ona oy verdim. Bu Ak Parti ortaya çıktığında işçiler için güzel şeyler söylüyordu ve buna inandım ve yılarca ailecek Ak Partiye oy verdik. Maden olayından sonra anladım ki söyledikleri her şey yalanmış bu yüzden sandığa giderken elimi önce vicdanıma koyup sonra yitirdiğimiz canlarımızı düşünerek oy vereceğim” şeklinde konuştu. Katliamda eşi Erdoğan Köse’yi kaybeden Gülfidan Köse, “İşçilerin sırtında trilyonlar kazandılar, işçilerin payına ise gözü yaşlı eşler ve yetim çocuklar düştü. Bunları unutmak mümkün değil. Her seçim olduğu gibi bunda da Ak Parti gelip oy isteyecek, ben eşim için hayır diyeceğim” dedi. Soma’da katliamın olduğu madende eşi Aydın Özgün’ü kaybeden madenci yakınlarından biri de Fatma Özgün. Olayın üzerinden 3 yıl geçtiğini ancak acısının hep ilk günkü gibi olduğunu belirten Özgün, “Soma’da 301 canımız ellerimizden kayıp gitti. Bir yıl içinde Şirvan ve yüzlerce iş yerinde binlerce işçi öldü. Buradan söylüyorum yere batsın başkanlığınız” dedi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Uludağ günü birlikçilere kaldı

SONRAKİ HABER

Muammer Karaca Tiyatrosu çürümeye terk edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...