19 Şubat 2017 14:12

65 yaş üstü iş arayanlarda patlama

2017 Ocak ayında iŞKUR'a başvuran 65 yaş üstü kişi sayısı 2016'ya göre yüzde 13.6 artış gösterdi.

Paylaş

Aralık 2016’da Türkiye İş Kurumu’na 65 yaş üstü 331 kişi iş başvurusunda bulunurken, 2017 Ocak’ta yüzde bu sayı yüzde 13.6 artış göstererek 376’ya yükseldi.

Bağımsız Sağlık-Sen’in Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden yaptığı hesaplamaya göre, yalnızca Ocak 2017’de İŞKUR’a bin 10’u 60-64 yaş aralığında, 376’sı ise 65 yaş üstü olmak üzere toplam bin 386 kişi iş başvurusunda bulundu. Başvuruda bulunanların büyük bir çoğunluğunu erkekler oluştururken, başvuranların arasında çok sayıda kadının da yer aldığı görüldü.

TÜİK verilerine göre sayıları 4 milyona yaklaşan işsizler ordusunun yanı sıra Türkiye’de mezarda emeklilik de hayal oldu. Türkiye İş Kurumu rakamlarına göre 65 yaş üstü iş arayanların oranı bir önceki aya göre yüzde 13.6 arttı. Bağımsız Sağlık-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktar, Türkiye’de emeklilerin aldıkları ücretlerle geçinmesinin zorluğuna dikkat çekerek, memurlara da fiilen çalışırken yapılan ek ödeme ve tazminatların emekli aylıklarına yansıtılmaması nedeniyle düşük bağlanan emekli aylıkları nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını söyledi.

Bayraktar, açıklamasında kamu çalışanlarının ek ödeme sorununa da dikkat çekerek, ek ödeme ve tazminatların maaşlara yansıtılmaması nedeniyle emeklilikte maaşların yarı yarıya azaldığını söyledi. Bu nedenle yüz binlerce memurun emekliliği hak etmesine rağmen maaşların yarı oranda azalması nedeniyle hala çalışmak zorunda kaldıklarını ifade eden Bayraktar, yetkililerden bu soruna acil çözüm istedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Cerattepe için horon

SONRAKİ HABER

Uludağ günü birlikçilere kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...