19 Şubat 2017 12:32

Encu: Hak ve hukuk siyasi baskıya feda edildi

Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP Şırnak Milletvekilli Ferhat Encu, avukatı aracılığıyla mesaj gönderdi.

Paylaş

Tahliye edildikten 2 gün sonra yeniden tutuklanarak Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ne, ardından Kandıra Cezaevi’ne nakledilen HDP Şırnak Milletvekilli Ferhat Encu, avukatı aracılığı ile gönderdiği mesajında,"Hak, hukuk ve adaleti siyasi baskıya feda ettiler. Skandal düzeyindeki bu karar yargıya olan güveni de bir kez daha sarsmıştır" dedi. 

4 Kasım’da düzenlenen operasyonla gözaltına alınarak tutuklanan ve 104 günün ardından tahliye edildikten sonra tekrar tutuklanan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu, avukatı Özlem Zıngıl aracılığı ile bir mesaj yolladı.

Encu’nun mesajı şöyle: 

“Hukukun tamamen askıya alınarak partimize yapılan kumpas gün geçtikçe derinleşen bir haksızlığa dönüşüyor. Sayısı epey azalmış olsa da bir kısım hakimin verdiği hukuki kararları yine bir kısım hakim hukuku hiçe sayarak bozup aksi bir karar veriyorlar. Şırnak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı bozan Şırnak 1. Ağır Ceza Mahkemesi, hak, hukuk ve adaleti siyasi baskıya feda ettiler. Skandal düzeyindeki bu karar yargıya olan güveni de bir kez daha sarsmıştır. 

ALELACELE TUTUKLAMA KARARI VERDİLER

Halkım ve ailem ile görüşmek üzere gittiğim Botan'da uçaktan iner inmez daha hiç kimseyi göremeden apar topar yine mahkemeye çıkarılıp alelacele tutuklama kararının verilmiş olması bir talimat doğrultusunda olduğu açıktır. Bu siyasi kararlar şimdiye kadar olmadığı gibi bundan sonra da irademizi teslim alamayacaktır. Aksine mücadele azmimiz ve motivasyonumuz katlanarak büyüyor. Mutlaka ama mutlaka kazanacağız.” (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Küçük yazarlardan imza günü etkinliği

SONRAKİ HABER

Ulaş Bardakçı mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa