14 Haziran 2012 10:14

Darbe zihniyeti ve uygulamaları hız kesmiyor!

İBRAHİM Kaypakkaya’nın ölümünün 39. Yılında Samsun Devrimci 78’liler Derneği tarafından  yapılan basın açıklaması nedeniyle Dernek Yürütme Kurulu Üyesi Erdem Avcı ve Liseli Arkadaş Dergisi çevresinden üç genç hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmaya neden olan şeyler ise  İbrahim K

Darbe zihniyeti ve uygulamaları hız kesmiyor!
Paylaş

İBRAHİM Kaypakkaya’nın ölümünün 39. Yılında Samsun Devrimci 78’liler Derneği tarafından  yapılan basın açıklaması nedeniyle Dernek Yürütme Kurulu Üyesi Erdem Avcı ve Liseli Arkadaş Dergisi çevresinden üç genç hakkında soruşturma başlatıldı. Soruşturmaya neden olan şeyler ise  İbrahim Kaypakkaya’nın ölüm yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yapmak, üzerinde yaşasın devrim ve sosyalizm yazan, 12 eylül askeri darbesinde idam edilen devrimcilerin resminin olduğu derneğin pankartını tutmak ve slogan atmak.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine çağrılan Erdem Avcı ve gençlere, attıkları sloganlar, TKP/ML terör örgütü hakkında ne bildikleri ve mensubiyetleri olup olmadığı hakkında sorular soruldu.

İfade vermeye  avukat eşliğinde giden dernek başkanı ve gençlere gözaltı işlemi yapıldı. İfadelerini veren bu kişiler basın açıklaması yapmanın bir hak olduğunu bu anmanın rutin olarak derneğin faaliyetleri arasında olduğu belirtilen ifadelerde ülkenin bir çok yerinde bu anmaların yapıldığını, yaşamını yitiren  devrimcileri anmanın suç olmadığını bunun demokratik bir hak olduğunu ifade ettiler. İfadeye çağırılan kişiler sonra serbest bırakıldılar. (Samsun/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Haksız tutuklamalara karşı açlık grevi

SONRAKİ HABER

Aydın’da Uludere Duruşması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...