19 Şubat 2017 10:17

Okurlarımız Kocaeli'de kahvaltıda buluştu

Evrensel okurları, Kocaeli'de kahvaltıda bir araya geldi. Etkinliğe Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Polat da katıldı.

Paylaş

Evrensel okurları Kocaeli'de kahvaltıda bir araya geldi. Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği'ndeki kahvaltının ardından konuşan Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Polat, medyanın ve gazetecilerin içerisinde bulunduğu duruma değindi.

Bu dönemde dayanışmanın önemli olduğunu ifade eden Polat, "Kahvaltının şöyle bir önemi var, burada referandumda hayır diyecekler de var. Ama işçiler içerisinde evet diyecek işçi arkadaşlarımız da vardır, kararsız olanlar da. Fakat her şeyden önce bu sürecin sağlıklı işlemesi lazım, adil bir yarış olması lazım. Bu bakımdan bilgiye eşit ulaşıma ihtiyaç var. Ama pek çok yayın organının kapatıldığı bir ortamda bu, engellenmiş oluyor" dedi.

'ÜLKENİN FOTOĞRAFINI YANSITMAYA ÇALIŞIYORUZ'

Polat, Kocaeli'nin hem bir sanayi kenti hem de üniversite kenti olması bakımından önemli bir etkisi olduğunu belirtti. "Pek çok fabrikanın nabzını tutmaya çalışıyoruz, mahallelerde kahvelerde halkın nabzını tutmaya çalışıyoruz. Türkiye referanduma giderken tartışmaları, ülkenin fotoğrafını yansıtmaya çalışıyoruz" diyen Polat, "Referanduma OHAL ağırlığı altında gidiyoruz, bunun böyle olmaması lazım" diye konuştu.

'İYİ Kİ EVRENSEL VAR'

Fatih Polat'ın ardından çeşitli fabrikalardan işçiler söz alarak konuştu. İşçiler, referandum öncesi fabrikalardaki tartışmaları aktardı. İşçilerin ardından söz alan Kocaeli Demokrasi Girişimi sözcüsü Bekir Yurdagül ise, "Ben eski bir sendikacıyım, önceden de nerede bir grev var, direniş var Evrensel oradaydı. İşçinin sesi oldu, iyi ki Evrensel var" diye konuştu.

Kahvaltıya; çeşitli fabrikalardan metal işçileri, direnişçi Evyapport işçileri, Avrupa Birliği eski Bakanı Ali Haydar Konca, Kocaeli Demokrasi Girişimi sözcüsü Bekir Yurdagül ve girişimin Yürütme Kurulu Üyeleri, Genel-İş, Yol-İş, KESK, CHP, HDP, EMEP, SYKP, Halkevleri, EMO, MMO ve Vartolular Derneği katılım gösterdi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akademisyenler: 'AKP'li değilseniz, hak ettiniz' deniliyor

SONRAKİ HABER

İhraç edilen Prof. Doğanay, ODTÜ açılışında ders verecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...