19 Şubat 2017 09:32

Selma Gürkan: Tek adam yönetimi kabul görmüyor

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan: Halka 18 maddelik değişikliğin ülkenin geleceğini nasıl ipotek altına alacağını anlatmalıyız.

Paylaş

Adana’da konuşan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, “Evetin gerekçeleri geniş halk kesimlerini ikna etmiyor. Tek adam yönetimi kabul görmüyor” dedi.

Emek Partisi (EMEP) Partisi Adana İl Örgütü, referanduma  ilişkin çalışmaları kapsamında Genel Başkan Selma Gürkan’ın katılımıyla kahvaltılı toplantı gerçekleştirdi.

‘Hayır’ın nasıl örgütleneceğinin konuşulduğu toplantıda Gürkan, onca baskı karşısında hayırı örgütlemenin zor gibi görünmesine rağmen sağlam gerekçeleri olmayan evetin işinin daha zor olduğunu belirterek, halka 18 maddelik değişikliğin ülkenin geleceğini nasıl ipotek altına aldığını anlatmak gerektiğini söyledi.

Yüzde 12’yi aşan, genç ve kadınlarda yüzde 20’lere tekabül eden devasa bir işsizliğin olduğu bir dönemde referanduma gidildiğine dikkat çeken Gürkan,  “Bu kadar yoksulluğun ortasında sağlam gerekçeleri olmayan bir tercihi örgütlemeye çalışıyorlar. AKP’ye oy vermiş önemli bir kesim Erdoğan’a sempati duymuş olsa bile yetkilerin tek elde toplanmasına karşı bir kuşku taşıyorlar. MHP içerisinde de önemli oranda hayır oyu verecek bir kesim var” diye konuştu.

18 maddenin, yargı, yasama unsurları, devlet bütçesinin yapılması, atamalar gibi yetkilerin tek elde toplanmasını içerdiğini ifade eden EMEP Genel Başkanı Gürkan, bunun yanında değişikliğin içermediği maddelerin de önemli olduğunu söyledi. 18 maddenin, işçi sınıfının örgütlenme hakkı, pazarlık hakkının güvence altına alınmasını içermediğini dile getiren Gürkan, barış talebinin güvence altına alınması, Kürt sorununun demokratik çözümü, inanç özgürlüğü, laiklik talebinin de değişikliklerde yer almadığını belirtti.

EVET GEREKÇESİ HALKI İKNA ETMİYOR

Sanayi havzalarında, mahallelerde, üniversitelerde, temas ettikleri işçilerde, emekçilerde, gençlerde, milliyetçi görüşlere sahip ya da AKP’ye oy vermiş işçi ve emekçilerde ‘evet’ yönünde verilecek oy için tereddütler yaşandığı izlenimleri aldıklarına vurgu yapan Gürkan, “Evetin gerekçeleri geniş halk kesimlerini ikna etmiyor. Tek adam yönetimi kabul görmüyor. Oturduğunuz mahallede, iş yerinde, üniversitede ‘evet’ diyecek ya da tereddüt yaşayan birçok insan vardır. Planlı bir şekilde bu kesime ulaşmak, 18 maddelik değişikliğin ülkenin geleceğini ipotek altına alacağını anlatmak gerekiyor” diye konuştu.

‘DOĞRU POLİTİKA VE SANDIK DENETİMİ ÖNEMLİ’

“Biz hayır versek de bunlar üçkağıt yapar” şeklindeki kaygının bilinçli olarak örgütlendiğine dikkat çeken Selma Gürkan, benzer bir kaygının 7 Haziran’da da yaşandığını ancak HDP’nin yüzde 10’u da aştığını hatırlatarak, “Sandıkların denetlenmesi ve doğru politikanın yürütülmesi halinde istediğimiz sonucu elde etmek yine mümkün” dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Manisa Şiir Günleri Ödül töreni gerçekleştirildi

SONRAKİ HABER

Suriye Başmüftüsü: El Bab'da 18 yakınım yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...