14 Haziran 2012 10:14

Haksız tutuklamalara karşı açlık grevi

1 Mayıs’ta eylemlerin ardından tutuklanan 15 kişiden 12’si dönüşümlü açlık grevine başladı. Tutuklulular yayınladıkları bildiride uğradıkları tutuklu yargılanmalarına, haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı dönüşümlü olarak süresiz açlık grevine başladıklarını açıkladılar.Söz konusu

Haksız tutuklamalara karşı açlık grevi
Paylaş

1 Mayıs’ta eylemlerin ardından tutuklanan 15 kişiden 12’si dönüşümlü açlık grevine başladı. Tutuklulular yayınladıkları bildiride uğradıkları tutuklu yargılanmalarına, haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı dönüşümlü olarak süresiz açlık grevine başladıklarını açıkladılar.
Söz konusu atılı suçlardan yargılanan insanların Asliye Ceza Mahkemeleri’nce yargılanırken, kendilerinin asılsız ve yetersiz delillere rağmen Ağır Ceza Mahkemeleri’nce ve Özel Yetkili savcılar tarafından hayali bir terör örgütü kapsamında değerlendirildiği belirtilen açıklamada, “Üstelik dosyadaki gizlilik kararı sebebiyle biz ve avukatlarımız, hakkımızda sunulacak deliller hakkında bilgi sahibi olamıyoruz. Oysa aynı anda dosyada gizlilik kararı verilmesi ve tutuklama tedbirlerine başvurulması, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne ayıkırılık teşkil etmektedir” denildi.
Sorgulama sürecinde gözaltına alınan kişilerin, avukat olmadan, “hayali terör örgütü” dahilinde birbirleriyle ilişkilendirilmeye zorlandığı vurgulanan açıklamada, “Bireyler tanımadıkları insanlar hakkında, baronun gönderdiği avukatların yanlış yönlendirmeleriyle asılsız ifadeler vermeye zorlanmıştır. Bireylerin evlerine düzenlenen baskınlarda el konulan ve yasal gazete, dergi, kitap vb. materyaller örgütsel döküman sayılarak delil vasfıyla öne sürülmüştür. Kimi şahıslar etnik kimliklerinden ötürü bir örgüt ile bağlantılandırılmaya çalışılmış ve psikolojik baskıya maruz kalmışlardır” denildi.
Tüm hukuksuzlukları göz önünde bulundurularak tutukluluklarının keyfi olduğunu ve serbest bırakılmalarını istediklerini belirten tutuklular “Tüm bu haksızlıklardan dolayı on iki kişi olarak 11 Haziran 2012 tarihinden itibaren dönüşümlü olarak süresiz açlık grevinde olduğumuzu bildiriyoruz” denildi.
(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adalet Bakanı Şakran Cezaevi’ni savundu

SONRAKİ HABER

Darbe zihniyeti ve uygulamaları hız kesmiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...