19 Şubat 2017 08:23

KHK’lerle ihraç edilenler için dayanışma gecesi düzenlendi

Aydın Didim’de KHK’lerle ihraç edilenlerle dayanışma amacıyla Eğitim Sen Temsilciliği tarafından gece düzenlendi.

Paylaş

Aydın Didim’de OHAL kapsamında yayınlanan KHK’lerle görevden alınan veya ihraç edilen kamu emekçileri ile dayanışma amacıyla Ticaret Odası Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi’nde etkinlik düzenlendi.

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün, Cemevi Başkanı Hüseyin İlhan, Emek Partisi İlçe Başkanı Kazım Temiz’in de katıldığı etkinlikte açılış konuşmasını KHK ile ihraç edilen öğretmenlerden Eğitim Sen Temsilciler Kurulu Başkanı Turgay Elçi yaptı.

Demokrasiden ve insan haklarından yana oldukları, barışı savundukları, OHAL’e, diktatörlüğe, tek adam rejimine ‘hayır’ dedikleri için ihraç edildiklerini belirten Elçi, geceye katılarak destek veren CHP, EMEP yöneticileri ile Didim ve Akbük Cemevi temsilcilerine teşekkür etti.

Gecede konuşan Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Ali Gün ise “Karanlığın en koyu olduğu dönem aydınlığa en yakın dönemdir. Bu günleri böyle görmek gerekir” dedi.

Belediye Başkanı Deniz Atabay ülke olarak zor günlerden geçildiğine dikkat çekerek “Hiç birimiz kendimizi bu mücadelenin dışında tutamayız. Dürüst ve onurlu bir yaşamı kendisine ilke edinmiş insanlar bu mücadeleyi kazanabilir” dedi. Atabay, başkanlık referandumu için de ‘Hayır’ çağrısında bulundu.

Etkinlik müzik dinletisiyle son buldu. (Aydın/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Moda Çay Bahçesi: Engellemede bulunan çalışan uyarıldı

SONRAKİ HABER

Bülent Uçar'ın kalbi hukuksuz ihraca dayanamadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...