14 Haziran 2012 10:12

Adalet Bakanı Şakran Cezaevi’ni savundu

Adalet Bakanlığı, basında çıkan Şakran Cezaevine girişlerde kadınların zorla soyulduğu, makat araması yapıldığı, işkence yapılıp askerlere seyrettirildiği türünden iddialar ile ilgili yazılı açıklama yaptı.İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda ‘robocop’ veya ‘A Takımı’ gibi bir ekip ve habere konu edilen

Adalet Bakanı Şakran Cezaevi’ni savundu
Paylaş

Adalet Bakanlığı, basında çıkan Şakran Cezaevine girişlerde kadınların zorla soyulduğu, makat araması yapıldığı, işkence yapılıp askerlere seyrettirildiği türünden iddialar ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

İzmir Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda ‘robocop’ veya ‘A Takımı’ gibi bir ekip ve habere konu edilen herhangi bir uygulama bulunmadığı savunulan açıklamada, ceza infaz kurumunda kadın hükümlü ve tutukluların aranmaları, Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Tüzüğün ilgili maddeleri uyarınca yapıldığı ifade edildi. Tutuklu ve hükümlülere çıplak ve sürekli arama yapılarak kötü muamelede bulunulmasının söz konusu olmadığı iddia edilen açıklamada, “Kadın hükümlü ve tutukluların askerlere teşhir edildiği iddiası da gerçek dışı olup, kurumdaki ortak kullanım alanlarının tümü 24 saat kamera ile izlenmekte ve kayıt altına alınmaktadır” denildi.

Kuruma gelen hükümlü ve tutukluların kabulü sırasında görevli memurlar tarafından arandıktan sonra, herhangi bir şikayetleri olup olmadığının sorulduğu ve şikayeti olanların ise derhal doktora sevk edildiğinin iddia edildiği açıklamada, ilk muayenenin Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilen doktorlar tarafından yapıldığı ve muayenenin de kayıt altına alındığı ifade edildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

İnsan hakları örgütleri hak temelli kurum istedi

SONRAKİ HABER

Haksız tutuklamalara karşı açlık grevi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...