14 Haziran 2012 09:38

Tüzel'den Hüseyin Çelik'e tepki

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu Üyesi, İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in BDP ve HDK güçlerini, “Kürtçü ırkçılar” diye nitelendirmesini kınadı.Meclis Genel Kurulunda konuya ilişkin söz alan Tüzel, “Kürt sorunu

Tüzel'den Hüseyin Çelik'e tepki
Paylaş

Meclis Genel Kurulunda konuya ilişkin söz alan Tüzel, “Kürt sorununa ilişkin CHP ve AKP görüşmesinden rahatsızlık duyulmamıştır. Aksine olumlu bulunmuştur. Ancak Kürtlerin kendi vatanlarında yabancı muamelesi görmesinden rahatsızlık duyulmuştur” dedi.

Hüseyin Çelik’in İngiltere’de yaşayan Pakistanlılara ana dillerinin seçmeli ders olarak verilmesi örneğini vererek, Kürtlerle  kıyaslamasını eleştiren Tüzel, “Bu ne insani, ne vicdani ne de pedagojiktir” dedi. Tüzel yanlışlığın “BDP’yi muhatap almayıp; makul davranmaya çağırmak” olduğunu vurgularken, her gün tutuklamalara devam etmenin de ikiyüzlülük olduğunu söyledi.

HES’LERİ SORDU

Tüzel Mecliste ayrıca HES’leri de sordu. Enerji Bakanı Taner Yıldız’a Meclis Genel Kurulunda soru yönelten Tüzel, “Enerji açığını kapatmak” diye diye ülkenin bütün derelerine HES lisansı verilmesini eleştirerek, bu politikanın amacının, değil enerji üretimi, çevreyi kurutmak ve özellikle de suları ticari piyasaya açmak olduğunu çok iyi bildiklerini söyledi.

Tüzel, ülkede 2 bini aştığı söylenen bu hidroelektrik santral uygulamalarına ne zaman son verileceğini sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçiler 'eylem yasağı'nı dinlemiyor

SONRAKİ HABER

İnsan hakları örgütleri hak temelli kurum istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...