18 Şubat 2017 15:03

İHH standına müdahale eden 24 üniversiteliye uzaklaştırma

Süleyman Demirel Üniversitesinde İHH standına müdahale eden 24 öğrenci uzaklaştırma cezası aldı.

Paylaş

Süleyman Demirel Üniversitesinde İHH’nin standına ‘cihatçılara yardım toplandığını’ belirterek, müdahale eden üniversiteliler haklarında açılan davadan beraat ederken, üniversite yönetimi 24 üniversiteliye uzaklaştırma cezası verdi

24 Aralık 2015’te Süleyman Demirel Üniversitesinin Doğu Kampüsü’nde, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfının (İHH) standına öğrenciler izin vermemişti. İHH’nin üniversitede yeri olmadığını belirten öğrencilere polis saldırmış, 9 öğrenci gözaltına alınmıştı. Daha sonra üniversiteliler haklarında açılan davada beraat etmiş ancak üniversite yönetimi olay hakkında soruşturma başlatmıştı.

Daha önce Roboskî Katliamı’nda hayatını kaybedenler için anma yapan yaklaşık 45 üniversiteliyi ‘örgüt üyeliği’ bahanesiyle okuldan atan üniversite yönetimi; bu sefer de 5 üniversiteliye 2’şer, 19 üniversiteliye de birer dönem uzaklaştırma cezası verdi.

‘ÜNİVERSİTELERİMİZİ TERK ETMİYORUZ’

Karara tepki gösteren öğrenciler, “Üniversitenin teslim alınmaya çalışıldığı bugünlerde, gericiliğe karşı mücadele edenleri üniversiteden uzaklaştırmaya çalışmanız korkunuzun en büyük göstergesidir. Aydın, bilim üreten akademisyenleri ve üniversitelileri okuldan uzaklaştırmakla üniversite teslim alınamaz. Bizler dün sokakta olduğu gibi bugün de fakültelerimizde olmaya devam edeceğiz. Uzaklaştırma kararını kabul etmiyor, üniversitelerimizi terk etmiyoruz” dediler. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gebze Demokrasi İçin Hayır Platformu bir araya geldi

SONRAKİ HABER

‘Gel ‘hayır’ı birlikte büyütelim’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...