18 Şubat 2017 14:56

Gebze Demokrasi İçin Hayır Platformu bir araya geldi

Gebze’de bir araya gelen Demokrasi İçin Hayır Platformu katılımcıları yaptıkları toplantıyla referandumu tartıştı.

Paylaş

Gebze Demokrasi Platformu bileşenleri kahvaltılı bir toplantıda bir araya geldi. Gebze Holiday Inn Asia Otel’de gerçekleşen toplantıya; CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, EMEP İl Başkanı Arzu Erkan, CHP Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, EMEP Gebze İlçe Başkanı Hasan Atik, HDP Gebze İlçe Eşbaşkanları Mustafa Altunbaş ve Damla Bağcı, HDP Darıca İlçe Eşbaşkanı Hasan Gökçen, sendika ve dernek temsilcileri katıldı.

‘ÜLKEYİ KHK’LERLE YÖNETİYORLAR’

Toplantıda ilk olarak söz alan Avukat Yüksel Genç, “Türkiye karanlık bir eşiğin içinde. Ülke olarak ya karanlığa yuvarlanacak ya da bu karanlığa dur diyecek. Ülkeyi kanun hükmünde kararnamelerle yürütüyorlar. Referandumdan evet çıkması durumunda artık ülkeyi sürekli kanun hükmünde kararnamelerle yönetecekler. Referandumda hayır çıkması durumunda bu iktidar buna karşı diye durmayacaklar. Ancak referandumdan hangi sonuç çıkarsa çıksın biz mücadelen vazgeçmeyeceğiz” dedi.

İHRAÇ EDİLEN AKADEMİSYEN BAKIRGEZER DE SÖZ ALDI

KHK ile ihraç edilen Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Güven Bakırgezer, referandum için izlenecek yol ve yöntemlere dair bir sunum gerçekleştirdi. Bakırezer, toplum ile nasıl bir araya gelinmesi noktasında veriler aktarırken “Sorunların sebebi için tek adam keyfi rejimi diyebilmeliyiz. Önerinin uzlaşmaya dayanmadığı ve ‘hayır’ deme özgürlüğünün olmadığı bir dönem.  Ülkenin tek adam keyfi diktatörlüğü ile yönetilmesi kabul edilmemeli. Bunun karşısında pozitif olarak barış, refah, haysiyetli yaşam için demokrasi demeliyiz. Yardım politikası değil hak ve özgürlükler üzerinden konuşmalıyız” diyerek somut çalışmalara başlanması gerektiğini belirtti.

‘LAİK, DEMOKRATİK VE SOSYAL BİR ÜLKE OLANA KADAR MÜCADELE’

Kocaeli Demokrasi Girişimi Yürütme Kurulu adına konuşan Fatih Mehmet Çağlar, “Bizler baskı politikalarına karşı demokrasi için kurumsal hiçbir temsiliyet olmadan yanyana geldik. Yerel ve ulusal gelişmeler ile ilgili basın açıklamaları ile başladık çalışmalarımıza. Özellikle belirtmek istiyorum ki sadece bu referandum için yanyana gelmedik. Bu ülke laik, demokratik ve sosyal bir ülke haline gelene kadar bizler gibi demokrasi girişimleri mücadeleye devam etmeli.” dedi.

Daha sonra serbest kürsüde söz alan konuşmacılar ‘Hayır’ da çıksa ‘Evet’ de çıksa bu iktidar varolduğu sürece iyi şeyler olmayacağını dile getirdi. Aslında, işsizlik, yoksulluk, bölgedeki barış ve ekonomi üzerine konuşmak gerektiğini belirten konuşmacılar, bunların yerine  bugün tek adam rejimini konuşmak zorunda olduklarını söyledi.

'Hayır' diyenlere terörist yakıştırmalarını eleştiren katılımcılar, Şili’de diktatöre karşı referandum çalışmasının örnek alınması gerektiğinin altını çizdi. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Kandil'le 'Hayır' diyenler onlarla aynı değil mi?

SONRAKİ HABER

İHH standına müdahale eden 24 üniversiteliye uzaklaştırma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...