14 Haziran 2012 09:10

MMO: Saldırılar yapısallaştı

MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO), 15- 16 Haziran direnişinin 42. yılında, emeğe yönelik saldırıların AKP eliyle daha da arttığını ve yapısallaştırıldığını ifade etti.MMO Genel Sekreteri Ercüment Çervatoğlu yaptığı açıklamada, 15- 16 Haziran direnişi sırasında yaşanan sert saldırılar sonucu 3 işçinin öldürüld

MMO: Saldırılar yapısallaştı
Paylaş

MAKİNA Mühendisleri Odası (MMO), 15- 16 Haziran direnişinin 42. yılında, emeğe yönelik saldırıların AKP eliyle daha da arttığını ve yapısallaştırıldığını ifade etti.

MMO Genel Sekreteri Ercüment Çervatoğlu yaptığı açıklamada, 15- 16 Haziran direnişi sırasında yaşanan sert saldırılar sonucu 3 işçinin öldürüldüğü, 200’den fazla işçinin yaralandığı, yüzlerce sendikacının 12 Mart mahkemelerinde yargılandığı ve 5 binin üzerinde işçinin işten atıldığını hatırlattı. Çervatoğlu, çalışma yaşamı ve sendikal mevzuatı düzenleyen 274 sayılı İş Yasası ve 275 sayılı Sendikalar Yasasında değişiklik öngören yasa tasarılarına karşı yapılan bu direnişten iki yıl sonra ise Anayasa Mahkemesinin söz konusu değişiklikleri iptal ettiğini kaydetti.

Çervatoğlu, bu tarihte önlenen düzenlemelerin 24 Ocak 1980 ekonomik kararlarının gerektirdiği sert 12 Eylül düzeni ile çalışanların aleyhine biçimlendirildiğini belirtti. 12 Eylül’ün devamı niteliğindeki AKP iktidarı döneminde de, 2003 yılındaki İş Yasası değişikliği ile başlayan ve “torba yasalarla” süren birçok değişiklik yapıldığını ifade eden Çervatoğlu, emeğe yönelik saldırıların darbe hükümetlerinin devamı olan AKP hükümeti döneminde daha da arttığını ve yapısallaştığını söyledi. Çervatoğlu, “Son günlerde THY’deki Hava-İş grevinin, anında yapılan bir yasa değişikliği ile yasaklanması iktidar uygulamalarının bir özeti niteliğindedir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

DİSK’ten sanatçılara çağrı

SONRAKİ HABER

NBŞ’ye hayır, pancara evet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...