18 Şubat 2017 12:11

Kadıköy’lü kadınlar ‘hayır’lı günler diledi

Kübra yeter EMEP'li Kadınların Kadıköy'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 16 Nisan Referandumu konulu kadın toplantısı izlenimlerini yazdı.

Paylaş

Kübra YETER
İstanbul

Son dönemin belki de en yoğun ve en önemli zamanlarını yaşıyoruz. İktidar dört koldan etrafımıza koca koca duvarlar örüyor. Çıkartılan KHK’lar, “terör” uydurmasıyla ihraç edilen akademisyenler, polislerin ayakları altına aldığı cübbeler… Faşizm gün geçtikçe dişlerini daha çok gösteriyor. Bu baskılardan da en çok etkilenen biz kadınlar oluyoruz. İktidarın ceremesini yine biz kadınlar çekiyoruz. İşyerinde taciz gören, insan dışı koşullarda çalışan, kahkahası yasaklanan, tecavüze uğrayan, eşleri tarafından dövülen, öldürülen biz oluyoruz. Hükümet kanlı ellerini üzerimize koymaktan bir defa bile olsa çekinmiyor. 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 16 Nisan Referandumu yaklaşırken EMEP’li Kadınlar olarak “Baskılara karşı nasıl mücadele edebiliriz”den yola çıkarak Kadıköy’lü kadınlarla sabah kahvaltısında bir araya geldik. Yirmiye yakın kadının katıldığı kahvaltıda gündemi ve üzerimizdeki dayatmaları değerlendirdik.

İlk olarak Elif Baydur’un “Kadıköy’de kadınlara nasıl ulaşılır, nasıl çalışmalar yapabiliriz” üzerinden yaptığı konuşmasından sonra sözü üniversite öğrencisi bir kadın arkadaşımız alarak; “Gecekondusundan üniversitesindeki kadınına kadar büyük bir baskıya maruz kalıyoruz. Gün geçtikçe boğuluyoruz. İşsizlik, yoksulluk kadınların omuzunda. İki ay sonra ne durumda olacağımız meçhul. Zincirlerimizden kurtulmalı ve mücadele alanlarını zenginleştirmeliyiz. Artık hayatımızın renklerini kavgamıza katmalı ve örgütlü bir çalışmayı örmeliyiz. Evet diyeceğini söyleyen kadınlarla konuşmalı ve onlara neden “hayır” dememiz gerektiğini anlatmalıyız.” dedi.

Muhasebe alanında çalışan diğer kadın arkadaşımız; “Bulunan güruh korkutucu geliyor olabilir ama biz onlardan daha güçlüyüz. Bunu örgütlendikçe göreceğiz. Bu yüzden artık daha fazla sorumluluk almalı ve tırnağımızı dişimize katmalıyız.” dedi.

Kahvaltıya dahil olan her kadının söz alıp konuştuğu toplantı, “daha güçlü bir örgütlenme, daha güçlü kadın mücadelesi” etrafında buluşma sözüyle son buldu.  


 

ÖNCEKİ HABER

 SES Aydın Şubesi 9. Olağan Genel Kurulu yapıldı

SONRAKİ HABER

TV 10’un kapatılması 20. kez protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...