18 Şubat 2017 10:54

Oyuncular Sendikası: Sansüre karşı dayanışmaya

Oyuncular Sendikası ‘Son Şinitzel’ filminin sansürlenmesine tepki gösterdi, ‘sinemacılar festivallere belge vermeyi reddetmeli’ dedi.

Paylaş

“Son Şinitzel” filminin 16. !f İstanbul’daki gösteriminin iptal edilerek sansürlenmesine karşı Oyuncular Sendikası tepki gösterdi. Eser işletme belgesini sansür aracı olarak gördüklerini ifade eden sendika, filmlerin içeriğini değiştirilmesini veya engellenmesini dayatan bir sansür aracı olarak gördükleri eser işletme belgesini zorunluluk haline getirilmesini kabul etmediklerini belirtti.

SİNEMACILAR FESTİVALLERE BELGE VERMEYİ REDDETMELİ

Sendika yazılı olarak yaptığı açıklamada Filmin Yönetmenleri Kaan Arıcı ve İsmet Kurtuluş’un İstanbul Telif ve Sinema Müdürlüğüne yaptıkları eser işletme belgesi başvurusuna Değerlendirme ve Sınıflandırma Kurulu tarafından verilen yanıtta bazı sahnelerin çıkarılmasının istenmesini sansürde yeni bir aşama olarak değerlendirdi.

Filmlerin özgürce izleyiciyle buluşmasının önündeki tüm engellerin kaldırılmasını talep eden Oyuncular Sendikası açıklamasında, “Eser sahiplerinin işletme belgesi olsun olmasın bu belgeyi festivallere ibraz etmeyi reddetmesi gerektiğine inanıyoruz. Tüm festivalleri, sinema meslek birliklerini, sinema emekçilerini, sinema yazarlarını ve tüm sinemaseverleri sansüre karşı dayanışmaya çağırıyoruz” dedi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Genelkurmay Başkanı Akar'ın ifadesi bir kez daha alınacak

SONRAKİ HABER

Almanya’da Binali Yıldırım’a tepki: Kampanyanı burada yapma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...