14 Haziran 2012 09:03

Almanya’dan yepyeni filmler sizleri bekliyor

İstanbul Modern Sinema, Goethe-Institut Istanbul işbirliğiyle bu yıl dördüncü kez Almanya’dan Yepyeni Filmler programını düzenliyor. Uluslararası festivallerde gösterilen, ödül kazanan, yılın öne çıkan Alman filmlerinden oluşan ve bu yıl “ev” temasına odaklanan seçkinin küratörlüğünü G

Almanya’dan yepyeni filmler sizleri bekliyor
Paylaş

İstanbul Modern Sinema, Goethe-Institut Istanbul işbirliğiyle bu yıl dördüncü kez Almanya’dan Yepyeni Filmler programını düzenliyor. Uluslararası festivallerde gösterilen, ödül kazanan, yılın öne çıkan Alman filmlerinden oluşan ve bu yıl “ev” temasına odaklanan seçkinin küratörlüğünü Goethe-Institut Istanbul’dan Fügen Uğur ve Claudia Hahn-Raabe, İstanbul Modern Film Programları Yöneticisi Müge Tüfenk ve Sinema Yazarı Engin Ertan üstlendi. “Evde” başlıklı programda, aidiyet ve kimlik temalarıyla ilişkili olarak ev kavramı ele alınıyor. Seçkide yer alan filmlerde, kişisel alanımızı sınırlayan evin duvarları ülke sınırlarına da işaret ettiği için, aile, toplum ve ülkeyi içine alan bir yaşam alanına dikkat çekiliyor.
Yönetmen Jan Speckenbach, 17 Haziran Pazar saat 17.00’de boşanmış bir çiftin evden kaçan 13 yaşındaki kızlarını arama hikayesini aktaran ilk uzun metrajlı filmi “Kayıp Aranıyor” ve Yönetmen Katarina Peters, 23 Haziran Cumartesi saat 15.00’te New Yorklu Performans Sanatçısı Diane Torr’un Berlin’de verdiği atölye çalışmasına odaklanan “Bir Günlüğüne Erkek” filmlerinin gösterimine katılarak, izleyicilerin sorularını yanıtlayacaklar. Yönetmen Hans-Christian Schmid’in belirli bir mekanda bir araya gelen insanların psikolojisine odaklandığı aile dramı “Geriye Kalanlar” 14 Haziran Cumartesi saat 17.00’de programın açılışını yapacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriye'den gelenlerin yarısı dönmüş

SONRAKİ HABER

DİSK’ten sanatçılara çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...