18 Şubat 2017 10:37

Başsavcı Vekili Kayafoğlu’nun tehdidine CHP’den tepki

Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevdet Kayafoğlu’nun sosyal medya hesabından hayırcılara yönelik tehdidine CHP’den tepki geldi.

Paylaş

Antalya Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cevdet Kayafoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı “Hayır diyenlerin terörist muamelesi göreceği”ne dair tehdidine CHP’den tepki geldi. 

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara yaptığı açıklamada adaleti tesis etme makamında olanların vatandaşı tehdit ediyor olması kabul edilemez dedi. 

Twitter hesabından “Sandıkta hayır diyecek olanlar PKK ile aynı muameleyi göze alıyor demektir. Küsmece yok” mesajını paylaşan Başsavcı Vekili Kayafoğlu’nun hemen görevden alınması gerektiğini ifade eden CHP’li Kara, “PKK ile çözüm süreci yürütülürken Başkanlık pazarlıkları yapıldığını unutmadık. Terör örgütleri ile el ele, kol kola yürüyenlerin de kimler olduğunu unutmadık. PKK’nın kazdığı hendeklere göz yumanlar, silah depolarına ses çıkarmayanların bugün referandumda hayır diyecek vatandaşları terör örgütleri ile eş değer tutma çabaları acziyetten başka bir şey değildir” açıklamasında bulundu.

‘YAPABİLDİKLERİ TEK ŞEY VATANDAŞI TERÖR İLE TEHDİT ETMEK’

Evet demek ne kadar meşru bir hak ise hayır demenin de o kadar haklı olduğunun altını çizen Kara, Başsavcı Vekilinin aldığı hukuk eğitimi ve terbiyesini de eleştirerek “Keşke hukuki gerekçeler ile neden evet denmesi gerektiğini anlatabilecek kadar sistemi savunacak durumda olabilse. Ancak ‘evet’ diyenlerin yapabildiği tek şey vatandaşı terörle tehdit etmek.Vatandaşı iç savaş ile tehdit ederek bir korkutma propagandası ile oy devşirmeye çalışıyorlar. Ayrıca bir kamu görevlisi düşüncesi ne olursa olsun kendi oyunu açıklamayı meşru görüyorsa, kendisi gibi düşünmeyen vatandaşlara da saygı göstermek zorunda. Tehditle bu işi başaracaklarını sanıyorlar ise, sosyal medyadan tehdit mesajı yayınlayarak bir yerlere gelebileceklerini sanıyorlar ise yanılıyorlar. HSYK ve Adalet Bakanlığı derhal bu Başsavcı Vekili hakkında gerekeni yapmalıdır” diyerek HSYK’yı da göreve davet etti. (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Dersim Kadın Platformu 8 Mart çalışmalarına başladı

SONRAKİ HABER

İhraçları protesto eden KESK üyelerinden ‘hayır’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa