18 Şubat 2017 07:26

Viranşehir'de tahribat, günün aydınlanmasıyla ortaya çıktı

Viranşehir'de 2 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırının yarattığı tahribat günün aydınlanmasıyla ortaya çıktı. (Fotoğraflar: DHA)

Paylaş

Urfa’nın Viranşehir ilçesinde 1’i çocuk 2 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının yarattığı tahribat günün aydınlanmasıyla ortaya çıktı.

Çok sayıda apartman hasar görürken otomobiller hurdaya döndü. DHA’nın haberine göre çalıntı olduğu düşünülen araçta 1 tonluk bomba kullanıldı.

185 bin nüfuslu Viranşehir’de, adliye ve emniyet personelinin kaldığı lojmanların bulunduğu Yenişehir Mahallesi 1650’nci sokakta, dün saat 20.30 sıralarında bomba yüklü bir araç, infilak ettirildi. İlçenin her yerinden duyulan kulakları sağır eden patlamanın ardından, bölgeye güvenlik güçleri ile sağlık ve kurtama ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, patlamanın ardından yanan bomba yüklü aracı, itfaiye ve TOMA adı verilen zırhlı polis aracı ile söndürüp, yaralıları ilk müdahalelerini yaparak ambulanslarla hastaneye sevk etti.

İlk aşamada hastaneye kaldırılan 16 yaralı arasında bulunan zabıt katibinin çocuğu 11 yaşındaki Ahmet Gökhan Günak doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Patlamada yaralanan diğer 15 kişi ise Viranşehir Devlet Hastanesi acil servisinde yapılan ilk müdahale sonrası Urfa’ya sevk edildi.

Bu arada patlamada cam kırıklarının isabet etmesiyle hafif yaralanan ve geçici işitme kaybı yaşayan çok sayıda kişi de hastanelere başvurdu. Yaşanan yoğunluk üzerine belediye hoparlörlerinden yapılan anons ile izinli ve evde olan doktor ve sağlık görevlileri acil olarak hastanelere çağırıldı.

Bu arada adliye lojmanı önündeki güvenlik kulübesinde bekçi olarak görev yapan ve kendisine ulaşılamayan Emniyetin bekçi kadrosunda görevli İbrahim Kete’nin bulunması için çalışma başlatıldı. Yapılan araştırma sonunda gece geç saatlerde Kete’nin cenazesi de patlamanın olduğu bölgedeki enkazda bulundu.

Saldırının izleri sabah saatlerinde ortaya çıktı. Adliye lojmanlarının yanı sıra çevresindeki 20’yi aşkın apartmanın tamamında hasar oluştu. Cadde ve sokakların apartman dairelerinden kırılan camlarla dolu olduğu saldırının yaşandığı sokaktaki 30 civarında aracın da patlamayla hurdaya döndüğü görüldü.

Saldırının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, incelemelerde bulunmak üzere kente geliyor. (URFA)

ÖNCEKİ HABER

Cizre Belediye Eş Başkan Yardımcısı Metin Bayık tutuklandı

SONRAKİ HABER

Seçmen listeleri askıya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...