14 Haziran 2012 08:37

Ordu’da çevre kazandı

Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu üyelerinin açtığı iki dava hakkında Ordu İdare Mahkemesi “yürütmeyi durdurma” kararı verdi. Platform adına açıklama yapan Coşkun Özbucak, kazanılan davalarla bir adet HES’in durdurulduğunu, bir adet de Kabadüz’de bulunan maden arıtma tesisinin Melet Irmağı’nı ar

Ordu’da çevre kazandı
Paylaş

Ordu Mimarlar Odasında Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu adına açıklama yapan Coşkun Özbucak,”Gölköy’de, Ulubey’de, Kabataş’ta, Çatalpınar’da, Aybastı’da, Fatsa’da, Ünye’de, Gülyalı’da kısacası tüm derelerde ‘HES’lere Hayır’ sesleri yükseliyor. Platform olarak halkla birlikte hem hukuksal hem de meşru direnme hakkımızı kullanıyoruz. Halkın HES’leri engelleme konusundaki dava açma taleplerini karşılayarak ortak davranıyoruz” dedi.

Mücadelenin meyvesini vermeye başladığını vurgulayan Özbucak, “Direnen köylülerin topraklarına hâlâ giremiyorlar. Köylülerin sahip çıktığı davalar lehimize sonuçlanmaya başladı. Platform olarak 6 Haziran 2012 Cuma günü Melet Irmağı üzerinde yapılmak istene Kozbükü HES için dava açtık. Açtığımız davalardan iki tanesinin birinci aşaması lehimize sonuçlandı. Gölköy ilçesi Aydoğan, Alanyurt, Karahasan ve Bulut köylerini yakından etkileyen Uğurlu HES ve Kabadüz ilçesinde bulunan Melet Irmağı suyunu kirleterek Ordu halkının sağlığını tehdit eden maden arıtma tesisi için verilen ‘ÇED Gerekli Değildir.’ kararlarını bozdu” diye konuştu.

Özbucak şöyle devam etti: “Yeniden vurguluyoruz ki, yaşam alanlarımıza sahip çıkacağız. İktidar, SİT alanları da dahil, yaşam alanlarımızı yerli ve yabancı tekellerin lehine rant kapısı olarak açmayı planlasa da halkla birlikte karşı duruşumuzu sürdüreceğiz. Yaşam alanlarımıza sahip çıkacağız. Herkesi geleceğimize sahip çıkmaya çağırıyoruz.” (ORDU)

ÖNCEKİ HABER

MMO: Jeotermal mevzuat yeniden düzenlenmeli

SONRAKİ HABER

Demirtaş: AKP'den çözüm beklemek saflık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa