17 Şubat 2017 15:26

Emekçiye zorunlu vekile değil!

Bireysel Emeklilik Fonu’nun yönetmelikle getirilen istisna ile; 45 yaşın altındaki milletvekillerinden kesilmesi önlendi.

Paylaş

Çalışanların büyük tepkisini çeken zorunlu Bireysel Emeklilik Sigortası’ndan milletvekilleri muaf. CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya, vatandaşa gerçeklerin yansıtılmadığını, istisna getirilerek milletvekillerinin bireysel emeklilik kapsamından çıkartıldığını bunun da ahlaki bir durum olmadığını belirtti.

Akkaya konu ile ilgili olarak, “1 Ocak’ta Bireysel Emeklilik Sistemi yürürlüğe girdi. 45 yaşın altında olan işçi ve memur, zorunlu olarak bireysel emeklilik sisteminde fona para ödeyecek.Bireysel emeklilikte çalışanlardan kesilen Bireysel Emeklilik Fonu’nun; yönetmelikle getirilen istisna ile; 45 yaşın altındaki milletvekillerinden kesilmesi önlendi. Bu, hem yasaya uygun değil hem de ahlaki değildir” şeklinde konuştu. 

Akkaya; Çalışma Bakanının taşeron ile ilgili olarak yaptığı “Bir yıl daha sabredin, bu yıl içinde taşeron sistemimizi çözeceğiz” açıklamalarına da değinerek; AKP hükümetinin oy devşirme metodu olarak bu defa da taşerona referandumu işaret ettiğini söyledi.

Akkaya, “Çalışma Bakanı referandum öncesinde, yine, taşeron kadrosunu oya tahvil etmek için konuşuyor. Bu, ahlaki değildir. 14 senelik iktidar taşeron sayısını patlattı. Her seçim öncesinde söz veriyor ve sözünde durmuyor” dedi. Akkaya ayrıca çalışma yaşamına ilişkin şu eleştirileri getirdi: Bugüne kadar iş güvenliğine ilişkin verilen tüm önergeler AKP iktidarı tarafından kabul edilmedi. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yasalar çıkartılsa bile uygulanmıyor. OHAL ile İşsizlik Fonu arasında her hangi bir bağ yok ortada bir suistimal var”. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP’li Ferhat Encu tekrar tutuklandı

SONRAKİ HABER

AA’nın yıllığından Atatürk çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa