17 Şubat 2017 15:12

DW Türkiye Temsilcisi Deniz Yücel iki gündür gözaltında

Alman Die Welt gazetesinin Türkiye Temsilcisi Deniz Yücel, Bakan Albayrak e-mailleri soruşturması kapsamında iki gündür gözaltında tutuluyor.

Paylaş

6 gazetecinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak haberleri nedeniyle 24 gün gözaltında tutulduğu soruşturmaya Alman Die Welt gazetesinin Türkiye Temsilcisi Deniz Yücel de dahil edildi. Hakkında yakalama kararı olduğunu öğrendikten sonra kendi isteğiyle teslim olan Yücel, Sabah gazetesinin RedHack ile ilişkilendirdiği soruşturma kapsamında 2 gündür gözaltında tutuluyor. 

OHAL sürecinden bu yana siyasi sebepler nedeniyle gözaltına alınan ve tutuklanan çok sayıda gazetecinin arasına Alman Die Welt gazetesinin Türkiye Temsilcisi Deniz Yücel de katıldı. Yücel, siyasi iktidara yakın Sabah gazetesinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile ilgili haberleri nedeniyle 6 gazeteciyi RedHack ile ilişkilendirdiği soruşturma kapsamında gözaltına alındı. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın e-posta adresindeki bilgilerin haber yapılmasıyla ilgili soruşturma başlatmıştı. RedHack tarafından hacklendikten sonra WikiLeaks sitesinde kamuoyuna açılan e-posta adresiyle ilgili soruşturma kapsamında gazeteciler Tunca Öğreten, Derya Okatan, Eray Sargın, Ömer Çelik, Metin Yoksu ve Mahir Kanaat 25 Aralık 2016'da gözaltına alınmıştı. 24 gün gözaltında kalan gazetecilerden Öğreten, Kanaat ve Çelik tutuklanmıştı. Savcı Yılmaz, gazetecilere DHKP-C, PKK/KCK, FETÖ/PDY ve MLKP üyeliği ve propagandası suçlamalarını yöneltmişti. (DİHABER)
 

ÖNCEKİ HABER

Cenaze aracında bile propaganda

SONRAKİ HABER

Prensese beraat, kocasına hapis 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...