17 Şubat 2017 14:50

Cenaze aracında bile propaganda

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal sosyal medyada üstünde “Milli irade engellenemez” yazılı bir cenaze aracının videosunu paylaştı.

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Milli irade engellenemez” yazan bir cenaze aracının videosunu paylaştı. Tanal, olayın skandal olduğunu söyledi, “2017 Türkiyesi’nde cenaze aracında dua yerine siyaset yapılmasını kamuoyunun vicdanına bırakıyorum” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal sosyal medyada üstünde “Milli irade engellenemez” yazılı bir cenaze aracının videosunu paylaşarak “Cenaze aracında siyaset olur mu?” diye sordu. Tanal, aracın üstüne yazılan yazının “Ahlak çerçevesinde kabul edilemeyeceği gibi hukuk çerçevesinde de kabul edilemeyeceğini” söyledi.

Tanal,“Konu ahlak çerçevesinde değerlendirildiğinde kabul edilemeyeceği gibi hukuk çerçevesinde de kabul edilmez niteliktedir. AKP iktidarında Anayasa’nın 2.maddesi ile hüküm altına alınan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti ilkelerine açıkça aykırı uygulamalar giderek toplumun her alanına yayıldı ve insanları kutuplaştıran, ayrıştıran, ötekileştiren bir dil ile bu durum desteklendi.” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İdris Baluken'in avukatları yakalama kararına itiraz etti

SONRAKİ HABER

DW Türkiye Temsilcisi Deniz Yücel iki gündür gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...