17 Şubat 2017 14:33

Cebeci direnişi dünyaya kök saldı

Ankara Üniversitesi öğrencileri Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) konferans salonunda 'Dünyaya Kök Salıyoruz' etkinliği düzenledi. 

Paylaş

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde son çıkarılan KHKler ile 72 akademisyenin ihraç edilmesine karşı tepkiler sürüyor. Ankara Üniversitesi öğrencileri Siyasal Bilgiler Fakültesi (SBF) konferans salonunda 'Dünyaya Kök Salıyoruz' etkinliği düzenledi. 

Yurtdışından akademisyenlerin destek mesajlarını hep birlikte dinlediği etkinlikte,  SBF Tiyatro Topluluğu'nun eşliğinde türküler söylendi.  'Hayır Gitmiyoruz' sloganları atan akademisyen ve öğrenciler Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş'e uyarladıkları şarkılarla seslendiler.
 Burada konuşan araştırma görevlisi Aysun Gezen, "Fikirlerin buluşmasından, yayılmasından korktukları için bizi göndermeye çalışıyorlar'' diyerek direnenlerin yan yana omuz omuza olduğu sürece mücadelenin bitmeyeceğini ifade etti.

'VARDIK VARIZ VAR OLACAĞIZ'

 Etkinlikte yurtdışındaki akademisyenlerden gelen mesajlarda  Texas A&M Üniversitesi Sosyoloji Bölum Başkanı Prof. Dr. Denis O'Hearn,  "İhraç edilen tüm akademisyenlere desteklerimi sunuyorum. Tarih bizi aklayacaktır"derken, York Üniversitesi Prof. Dr. David McNall, "Siyasi zulme maruz kalan tüm meslektaşlarım için desteklerimi sunuyorum. Dünyanın her yerinde büyüyen direniş hareketleri olarak tarihsel uğraşla başa çıkmaya çalışıyoruz. Özgürlük, demokrasi ve öğretim hakkınızı destekliyorum. Onların yaptıkları şey, demokrasiyi katletmek hakikat her zaman adaletle birliktedir. Otoriter saldırıyı defedeceksiniz"diye konuştu. Kanada Toronto Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi Mete Özuğurlu, "Tarih nazarında, insanlığın nazarında tümüyle haklı olarak terk etmeyeceğiz. Hareketiniz meşrudur, doğrudur, haklıdır" diye belirtti.

Rio de Jenorio Devlet Üniversitesi Prof. Dr. Fernando Scholnik, Kanada Alberto Üniversitesi Kadın Çalışmaları Başkanı, Jurgenov Devlet Sanat Akademisi Doç. Dr. Maldiya Jergebekov, Anglia Ruskin Üniverditesi Prof. Dr. Dave Hill, Avrupa İletişim Araştırmaları Derneği Başkanı Doç. Dr. Ilgia Tomanic Trivundza, Dr. Çağla Kızıl, Pratt Enstitüsü Dr. Liz Knaur, İspanya'dan UGT ve USO'nun da aralarında bulunduğu onlarca akademisyen hukuksuz olarak ihraç edilen akademisyenlerin ve başlattıkları barış çağrılarının yanlarında olduklarını dile getirdiler.  SBF'den hocalar mesaj ileten hoclara "We are not alone, yalnız değiliz. Vardık, varız, varolacağız" diyerek selamladılar.(Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Schneider Enerji işçilerinin işsizlik maaşı gasbedildi

SONRAKİ HABER

İşçinin parasını patrona veren Akp’ye çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...