17 Şubat 2017 11:07

Gazeteci Nuh Köklü ölümünün 2. yılında anılıyor

Kadıköy'de 2 yıl önce arkadaşlarıyla kar topu oynarken esnafın saldırısına uğrayarak hayatını kaybeden gazeteci Nuh Köklü için anma düzenleniyor.

Paylaş

2 yıl önce İstanbul Kadıköy'de arkadaşlarıyla kartopu oynarken, camına kar topu çarpan bir esnafın bıçaklı saldırı sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Nuh Köklü, sevenleri ve arkadaşları tarafından bugün 19.00'da Kadıköy Karakolhane Caddesi Yapı Kredi Bankası önünde anılacak.

Nuh Köklü ve arkadaşları Kadıköy Yeldeğirmeni'ninde kartopu oynarken camına kar topu çarpan bir esnaf tarafından saldırıya uğramıştı. Köklü, saldıraya uğrayan ve yere düşen arkadaşını kaldırmaya çalışırken esnaf tarafından bıçaklanmış ve kaldırıldığı Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti.

Nuh Köklü'nün katili Serdar Azizoğlu, "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Azizoğlu'na yardım ettiği öne sürülen Nazım Coşanar'ın ise "kasten öldürmeye yardım etme" suçundan beraatine karar vermişti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) ise Nuh Köklü’nün adının cemiyetin “Öldürülen Gazeteciler” listesine eklendiğini açıklamıştı.

Kartopu cinayetinde kaybettiğimiz Nuh Köklü'yü ölümünün 2. yılında sevgi ve özlemle anıyoruz. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Evet’ mührünü kırdı 3 yıl hapis cezası aldı

SONRAKİ HABER

Hulusi Akar ABD Genelkurmay Başkanı Dunford ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa