14 Haziran 2012 07:20

Dicle Üniversitesi ‘hükmü’ verdi!

20 MART 2012e tarihinde tutuklanan ve yargılaması devam eden Dicle Üniversitesi (DÜ) Öğrencisi Cigerhun Üzel’in sınavlara girmek için üniversiteye yaptığı başvuruya, “Hükümlülük hali devam ettiğinden mazeret sınavına girmesi uygun görülmemiştir” yanıtı verildi.‘ÜNİVERSİTE DEĞİL MAHK

Dicle Üniversitesi ‘hükmü’ verdi!
Paylaş

20 MART 2012e tarihinde tutuklanan ve yargılaması devam eden Dicle Üniversitesi (DÜ) Öğrencisi Cigerhun Üzel’in sınavlara girmek için üniversiteye yaptığı başvuruya, “Hükümlülük hali devam ettiğinden mazeret sınavına girmesi uygun görülmemiştir” yanıtı verildi.

‘ÜNİVERSİTE DEĞİL MAHKEME HEYETİ’

Diyarbakır’da 20 Mart 2012’de ‘örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla tutuklanan Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi 3. Sınıf Öğrencisi Cigerhun Üzel, mazeret sınavlarına girmek için Tıp Fakültesi Dekanlığına başvurdu. Tutuklu bulunan ve duruşma tarihi bile belli olmayan Üzel’in dilekçesine Cumhuriyet Başsavcılığı aracılıyla verilen cevapta, “Hükümlülük hali devam ettiğinden mazeret sınavına girmesi uygun görülmemiştir” denildi. Konuya ilişkin DİHA’ya bir mektup gönderen Üzel, söz konusu mazeret sınavına girmede devamsızlık gibi herhangi bir engelin bulunmadığını ifade ederek, hükümlü olarak değerlendirilmesine dikkat çekti ve “Bunlar yönetim değil, mahkeme kurulu” diyerek tepki gösterdi. (DİYARBAKIR)

ÖNCEKİ HABER

Kartal Belediyesi'nde sözleşme imzalandı

SONRAKİ HABER

Zana’dan Erdoğan’a çözüm mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa