14 Haziran 2012 07:14

KOÜ’de sendikaya tahammül yok

Her fırsatta çağdaş ve demokratik bir üniversite olduğunu iddia eden, Kocaeli Üniversitesinin sendikaya tahammülü yok.Kocaeli Üniversitesi Hastanesinde Dev Sağlık-İş sendikasına üye olarak örgütlenen sağlık emekçileri örgütlülüklerinin ilk gününden itibaren hastane yönetiminin baskıları il

KOÜ’de sendikaya tahammül yok
Paylaş

Kocaeli Üniversitesi Hastanesinde Dev Sağlık-İş sendikasına üye olarak örgütlenen sağlık emekçileri örgütlülüklerinin ilk gününden itibaren hastane yönetiminin baskıları ile karşı karşıya. Daha önce işyeri temsilcilerini işten çıkartan, sendikanın açmış olduğu imza stantlarına özel güvenlik ve polis ile saldıran hastane yönetimi şimdi bir kez daha Dev Sağlık-İş’in iş yeri temsilcisi olan Eyüp Dalboy’u işten çıkardı.

HASTANE YÖNETİMİNDEN TEHDİT

Dev Sağlık-İş sendikasına üye sağlık emekçileri ise hem işten atılan temsilcilerinin işe iadesi için hem de sendikal örgütlülüklerine sahip çıkmak için tıp fakültesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Hastane yönetiminin sabah erken saatlerde hastaneye gelerek ve bütün birimleri dolaşarak çalışanları eyleme katıldıkları takdirde işten atmakla tehdit etmesine rağmen bir araya gelen emekçiler sık sık “Direne direne kazanacağız” ve “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganları attı.

Burada bir konuşma yapan Dev Sağlık-İş Kocaeli Temsilcisi Talat Tunç hastane yönetiminin bütün baskılarına rağmen mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

Daha sonra konuşan Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, hastane yönetiminin baskılarının sendikal örgütlülüğü ve dayanışmayı daha da güçlendireceğini vurguladı.  Çerkezoğlu daha sonra “Biz bu davamızdan vazgeçmeyeceğiz çünkü bizim davamız ve mücadelemiz daha iyi bir gelecek için ve anamızın ak sütü gibi helal” şeklinde konuştu.

ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN DESTEK

Dev Sağlık-İş üyesi emekçilerin eylemine DİSK’e bağlı sendikalardan Genel-İş Şube Başkanı Vedat Küçük ile BMS Kocaeli Şube Sekreteri Talat Çelik’in yanı sıra Kocaeli Üniversitesi Akademisyenleri de destek verdi.

Sınavlar olmasına rağmen kalabalık bir grup olarak eyleme katılan Akademisyenler adına konuşan Prof. Dr. Kuvvet Lordoğlu yaşanan süreçten Akademisyenler olarak çok büyük rahatsızlık duyduklarını belirtti. Lordoğlu ayrıca “biz öğrencilerimize hak ve hukuk mücadelesini, sendikalaşmayı anlatırken üniversitemiz hastanesinde sendika temsilcisi bir arkadaşımızın işten çıkarılması büyük bir ayıp” şeklinde konuştu ve sağlık emekçilerine desteklerini bir kez daha dile getirdi. Sağlık emekçileri basın açıklamasının ardından üniversite hastanesinin bahçesine pankart asarak bir imza standı açtılar. Atılan temsilcilerinin geri alınması için açılan stant 3 gün boyunca üniversite hastanesinin bahçesinde açık kalacak. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BDP PM üyesi Ayla Yıldırım tutuklandı

SONRAKİ HABER

Kartal Belediyesi'nde sözleşme imzalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...