17 Şubat 2017 12:22

CHP’li Biçer: İç savaş çağrısı AKP’nin ajandasında bir sayfa

Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, Manisa AKP İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem hakkında suç duyurusunda bulundu.

Paylaş

Manisa AKP İl Başkan Yardımcısı Ozan Erdem, 13 Şubattaki eğer yüzde 50’yi geçemezsek ve bu referandum oylamasında başarısız olursak iç savaşa hazırlanın.” sözleri üzerine Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer suç duyurusunda bulundu.

CHP’li Biçer suç duyurusunun ardından İl başkanlığında basın toplantısında düzenledi. Biçer, “Evet çıkmazsa iç savaşa hazırlanın” şeklindeki ifadelerini ayrıca esnafa AKP tarafından silahlı eğitim verildiği iddiaları ve yine AKP’li belediyelerde zabıtaya yönelik silah dağıtma iddiaları kamuoyunu tedirgin ediyor. İktidar partisi sözcüleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 7 Haziran seçimlerinden bu yana kaostan söz etmesi kaygıları büyütüyor. Türkiye AKP tarafından dışarıda kullanılan cihatçıların cenneti olmuş durumda. Öte yandan; bünyesinde eski asker ve özel harekâtçılar bulunduran, bunlarla personelini eğiten SADAT isimli kurum da uzun zamandır gündemi meşgul ediyor. Tüm verileri birlikte ele aldığımızda, AKP ve Saray tarafından ‘acaba bir yol haritası mı çiziliyor?’, ‘kendileri açısından istenmeyen durumlarda halkın iradesi hiçe sayılıp başka yöntemler mi aranacak?’ soruları ortaya çıkıyor. Endişeler Sokakta paramiliter güç ya da Akmilis olarak yapılandırılacak hareketlerin varlığı üzerine şekilleniyor. Tam bu noktada yeni yeni türeyen Halk Özel Harekât (HÖH) gibi yapılar konusunda da yetkililer tarafından kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekiyor.” dedi.

AKP’Lİ BELEDİYELERE SİLAH ALINIYOR MU?

Sinan Oğan’ın geçtiğimiz günlerde basına yansıyan, “Özellikle bu 15 Temmuz sonrasında normalde fırıncı, berber ya da bakkal olan sivillerin zaman zaman kamplara alınıp eğitildikleri, silah kullanmanın öğretildiğini biliyoruz. Bu yarı milis gücü, ha dediklerinde sokağa çıkarıp toplumun diğer kesiminin üzerine salacak bir çalışma içerisindeler.” sözleri üzerine Başbakan Binali Yıldırım’a ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Yazılı Soru Önergesi vererek Oğan’ın açıklamalarını soran Biçer, bugün CHP Manisa İl Başkanlığında yaptığı basın toplantısında, “Esnafa silahlı eğitim verilmesinin, bazı AKP’li belediyelere silah alınmasının ve zabıtaya dağıtılmasının gerçekliği var mı? Polis ve jandarma varken, yetmediği yerlerde özel güvenlik şirketlerine görev verilebiliyorken bu dağıtım ve eğimlerin amacı nedir? Sıkça dillendirilmeye başlanan ‘iç savaş’ sözleriyle bir ilişkisi var mı? Esnafa kim eğitim veriyor, bunun emekli özel harekâtçılarla bir ilgisi var mı?  Varsa bu özel harekâtçıların ve eğitim faaliyetlerini verenlerin daha önce basına yansıyan SADAT yapılanması ile şirket sahibi eski Tuğamiral Adnan Tanrıverdi’yle bağları nedir? Hükümet bu soruları açıklamakla yükümlüdür! Halka açıkça hesap vermek zorundasınız!” dedi.

CHP’Lİ BİÇER’DEN BAKAN BOZDAĞ’A ÇAĞRI: OZAN ERDEM VE SELÇUK ÖZDAĞ’IN AĞZINA FERMUAR ÇEKİN

CHP’li vekil Biçer, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “AK Parti'den de bir kendini bilmez çıkıp konuşabiliyor. Bunların ağızlarına fermuar çekecek halimiz yok.” açıklamasına da göndermede bulunarak  “Ozan Erdem gibi Selçuk Özdağ’a da fermuar çekmesi için Bakan Bozdağ’a bu fermuarları gönderiyorum.” diyerek elindeki iki fermuarı göstererek çeken Biçer “bunun birini Özdağ’ın birini de Erdem’in ağzına çekmesi için Bakan Bozdağ’a gönderiyorum!” dedi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

'MİT’te ifadesi alınan belediye başkanı Gökçek mi?'

SONRAKİ HABER

Akademiye dönene kadar diktikleri ağaç, gölgeleri olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...