17 Şubat 2017 12:07

Mars Grup, salonları Recep İvedik için kapattı 

Mars Grup dağıtımcılığını üstlendiği Recep İvedik 5 filminden dolayı Martin Scorsese’ın “Silence” filminin vizyon tarihi ertelendi.

Paylaş

Martin Scorsese’ın “Silence” filminin vizyon tarihi, Mars Grup’un dağıtımcılığını üstlendiği Recep İvedik 5’ten ötürü salon kalmaması nedeniyle ertelendi.

Sinema salonlarında bu hafta 1’i yerli 3 film vizyona girdi. Vizyona giren filmler içindeki tek yerli yapım Recep İvedik serisinin şimdilik son filmi olan ‘Recep İvedik 5’ olurken, ‘Ay Işığı’ ve ‘Parçalanmış’ filmleri, yeni haftanın yabancı yapımları olarak sinemaseverlerle buluştu. T24’ün haberine göre Recep İvedik, Mars Grup’a bağlı Cinemaximum salonlarının tümünde gösterilirken, ‘Silence’ filminin 17 Şubat’taki Türkiye vizyon tarihinin Recep İvedik’ten ötürü boş salon kalmamasıyla nedeniyle ertelendiği duyuruldu.

‘ÜLKENİN SİNEMASI TEK BİR ŞİRKETE BAĞLI’

Geçtiğimiz sene, bağımsız sinemacıların dağıtım sırasında yaşadıkları sinema salonu sorularına ilişkin olarak  "Kapalı Gişe- Türkiye Sinemasında Dağıtım Krizi" adlı bir belgesel çekilmişti. Yönetmen Kaan Müjdeci, Sinema Yazarları Evrim Kaya ve Şenay Aydemir’in hazırladığı belgesel, Türkiye sinemasını krize sokan dağıtım tekelini detaylı bir şekilde anlatıyor. Müjdeci dağıtım konusuna neden eğildiğini yaşadığı örnekten yola çıkarak evrensele değerlendirmişti;  “Sivas”ın Venedik’te yarışmaya kabulünden sonra Mars grupla görüştüm. İlk başlarda şirketin başındaki kişi olan Muzaffer Yıldırım gayet ilgiliydi. Mars’ın bir diğer yöneticisi Bülent Bey’le birlikte filmi izledik ama ikisi de sağ olsunlar, telefonlarından başlarını kaldırıp da filmimi izlemeye pek tenezzül etmediler. Muzaffer Bey filmin bitimine 10 dakika kala çıktı salondan, Bülent Bey ise tam bir felaketti. Film bittiğinde kapının önünde kısa bir konuşma yaptık. Filmi nasıl bulduğunu, kaç kopya girebileceğini sordum ona, iş yapmaz dedi hemen. Ben tabii daha yeniyim, diyemiyorum ki “Yahu izlemedin filmi iş yapmayacağını nasıl biliyorsun?” Aklımdan geçenleri söyleyemedim. O sırada Cem Yılmaz’ın filmi vizyona girecekti. Acaba “Sivas”ın fragmanını Cem Yılmaz’ın filminin önüne koysak bir etkisi olur mu filan diye fikir yürütüyorum... Adamsa gayet kendinden emin bir şekilde ve aşağılayarak eliyle Sivas’ın afisini işaret etti, “Bunu mu koyacağım?” dedi bana. Tabii ki böyle bir davranışı hak edecek hiç bir şey yapmadım ben. Bu bana sektörün en büyük temsilcisinin nasıl bir ciddiyetsizlikle yönetildiğini gösterdi. Açıkçası dehşete düştüm.

Şenay Aydemir ve Evrim Kaya ise sinema sektöründeki bu tekelleşmeyi rekabet kurulunun engelleyebileceğini söylerken bir ülkenin sinemasının tek bir şirkete bağlı olmasının kabul edilemez olduğunu belirtmişti. (KÜLTÜR SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Çek kullanımı ve karşılıksız çeklerde yükseliş

SONRAKİ HABER

'MİT’te ifadesi alınan belediye başkanı Gökçek mi?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...